Ράλι Ισπανίας: Τα αστέρια του μέλλοντος

Ράλι Ισπανίας: Τα αστέρια του μέλλοντος

Ο 22χρονος Εσθονός Sander Pärn πήρε το Τρόπαιο Drive D-Mack 2014 για νέους οδηγούς, που αγωνίζονται με ίδια προσθιοκίνητα Ford Fiesta R2 1.6 των 170PS.

Έχοντας μια μεγάλη βαθμολογική διαφορά αφού κέρδισε τους τρεις πρώτους (από τους 5 συνολικά) αγώνες του θεσμού, ο rn με τον συνοδηγό του James Morgan οδήγησαν μυαλωμένα στην Καταλονία για να πάρουν τον πρώτο τίτλο Drive D-Mack Fiesta Trophy.

Το βραβείο τους θα είναι ένα πρόγραμμα 7 αγώνων στο πρωτάθλημα FIA WRC2 του 2015, με ένα Ford Fiesta R5.

Ο Pärn πήγε στην Ισπανία με ένα προβάδισμα 29 βαθμών έναντι του αντιπάλου του για τον τίτλο, του 23χρονου Ουαλού Tom Cave.

«Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα», δήλωσε ο Pärn μετά τον αγώνα. «Ξέραμε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να τερματίσουμε, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε το σωστό ρυθμό. Ο James κι εγώ είχαμε μια πραγματικά σπουδαία χρονιά, πιέζοντας όταν μπορούσαμε και κόβοντας ρυθμό όταν χρειαζόταν. Αυτό το βραβείο είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο Cave ήταν επικεφαλής για μεγάλο μέρος του αγώνα αφότου ο rn έχασε ένα λεπτό πίσω από ένα αργό πλήρωμα. Ο Ουαλός ήταν αναγκασμένος να πιέσει πολύ για να πάρει τους επιπλέον βαθμούς που δίνονται για νίκες σε ειδικές διαδρομές, αλλά βγήκε από το δρόμο την Κυριακή και έπεσε στη 2η θέση.

Έτσι η νίκη πήγε στον 22χρονο Ισπανό Nil Solans, με διαφορά 2’ 02” από τον Cave. Ήταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του Ισπανού, που πήρε στον αγώνα και την πρώτη του ειδική.

Ο 25χρονος Γάλλος Quentin Gilbert ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος στην Ισπανία, αλλά βγήκε από το δρόμο την Παρασκευή το απόγευμα και έσπασε την ανάρτηση του Fiesta του. Ξαναμπήκε στον αγώνα και κυριάρχησε στις ειδικές, κερδίζοντας συνολικά 11 και παίρνοντας έτσι τους βαθμούς για να εξασφαλίσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ο 32χρονος Πολωνός Szymon Kornicki τερμάτισε 3ος στην Ισπανία, με μικρή διαφορά από τον 24χρονο Max Vatanen, γιο του θρυλικού Ari, που όμως ήταν 2 βαθμούς μπροστά του στο πρωτάθλημα, παίρνοντας και το βραβείο rookie (νεοφώτιστου οδηγού).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube