Ράλι Ισπανίας: Ο Neuville ταχύτερος στο shakedown

Ράλι Ισπανίας: Ο Neuville ταχύτερος στο shakedown

O Ogier χρειάζεται ένα βαθμό περισσότερο από τον Latvala για να πάρει το δεύτερό του πρωτάθλημα

O Neuville με το Hyundai i20WRC αποδείχθηκε ταχύτερος στα 2,97 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής (άσφαλτος + χώμα) του shakedown του Ισπανικού Ράλι.
 
Ο Βέλγος ήταν ταχύτερος κατά 0,2" του δεύτερου Ogier (VW Polo R WRC), ο οποίος με τη σειρά του ήταν ταχύτερος κατά 0,3" του άλλου οδηγού της Hyundai, του Ισπανού Dani Sordo.
 
Με τη VW να έχει κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη για το πρωατάθλημα οδηγών. Ο Ogier χρειάζεται να τερματίσει σε τέτοια θέση ώστε να πάρει έναν μόνο βαθμό περισσότερο από τον ομόσταυλό του Latvala για να κατακτήσει τον δεύτερο στη σειρά τίτλο του.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει κανένα άγχος αφού είναι ήδη 27 βαθμούς εμπρός από τον «διώκτη» του. Κρατάω τα πάντα στο χέρι μου, τόνισε, αισθάνομαι καλά και δεν αισθάνομαι καμία πίεση. 
Μιλώντας για τον αγώνα αυτόν καθαυτόν είπε πως του αρέσει πάρα πολύ που το συγκεκριμένο ράλι είναι μικτό. Είμαι ετοιμοπόλεμος κατέληξε και έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία για τον αγώνα. 
 
Είναι φανερό πως όλο το άγχος το έχει ο Latvala ο οποίος πρέπει να κοιτά με το ένα μάτι τον δικό του αγώνα και με το άλλο αυτόν του Γάλλου, κάτι το οποίο θα πρέπει να το διαχειριστεί με ξεχωριστή μαεστρία αν δεν θέλει να κάνει το λάθος και να μείνει μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου. 
 
Ο αγώνας ξεκινά απόψε το βράδυ στις 18:08 τοπική ώρα με την ασφάλτινη ειδική των 3,2 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μέσα στους δρόμους της Βαρκελώνης.
 

Αναλυτικά οι χρόνοι του shakedown έχουν ως εξής:

ΘέσηΟδηγός Χρόνος
1.Thierry Neuville2min 09.2sec
2.Sébastien Ogier+ 0.2sec
3.Dani Sordo+ 0.5sec
4.Robert Kubica+ 0.6sec
5.Yuriy Protasov+ 0.8sec
6.Andreas Mikkelsen+ 0.9sec
7.Jari-Matti Latvala+ 1.1sec
8.Ken Block+ 1.2sec
9.Hayden Paddon+ 2.4sec
10.Mikko Hirvonen+ 2.6sec

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube