Ράλι Ισπανίας: Ο Latvala μόλις μπροστά από τον Sordo

Ράλι Ισπανίας: Ο Latvala μόλις μπροστά από τον Sordo

O Jari-Matti Latvala είναι πρώτος για μόλις 1,6” από τον Dani Sordo στο τέλος της 2ης ημέρας, χωρίς μάλιστα να ακολουθηθούν περίεργες τακτικές.

Καθώς η σειρά εκκίνησης για το χωμάτινο σκέλος της Κυριακής θα καθοριζόταν από την κατάταξη μετά την 8η ειδική, περιμέναμε οι ταχύτεροι οδηγοί να κόψουν επίτηδες ρυθμό ώστε να αποφύγουν να ξεκινήσουν από τις πρώτες θέσεις και να σκουπίζουν αύριο το δρόμο για τους αντιπάλους τους.

Όμως, αφού το σκασμένο λάστιχο του Sebastien Ogier το πρωί, στην 6η ειδική, του κόστισε 54” δημιουργώντας μια έντονη μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα στους Latvala και Sordo, δεν υπήρχε περιθώριο για χάσιμο χρόνου.

Ο Latvala (VW Polo), που μοιραζόταν το μεσημέρι την πρώτη θέση με τον Sordo (Citroen DS3), πήρε 0,1”, 1,1” και 0,4” στις τρεις τελευταίες ειδικές της ημέρας για να χτίσει μια μικρή διαφορά.

Ο Thierry Neuville (Ford Fiesta) κέρδισε ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Latvala στη μάχη τους δια τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην Ε.Δ.8 που ήταν και η Power Stage του αγώνα με τους έξτρα βαθμούς. Ο νεαρός Βέλγος πλησίασε τον Latvala στα 29,2” χάνοντας μόλις 0,1” στην επόμενη και τελευταία ειδική της ημέρας.

Ο Neuville είναι 17,2” μπροστά από τον Ogier, που έχει ανέβει 4ος. Και οι δύο θα έχουν πιο ευνοϊκή σειρά εκκίνησης από τους δύο πρώτους για τις αυριανές, χωμάτινες ειδικές. Ο Ogier πέρασε τους Mikko Hirvonen και Evgeni Novikov κάνοντας τον πρώτο χρόνο στην Ε.Δ.7.

Ο Novikov πήρε την 5η θέση από τον Hirvonen στην επόμενη Ε.Δ.8, αλλά την ξαναέχασε για 0,1” στην Ε.Δ.9.

Ο Mads Ostberg (Ford) σταδιακά απομακρύνθηκε από τον νεοφώτιστο στην κατηγορία WRC, Hayden Paddon (Ford), που έχασε και την 8η θέση από τον Martin Prokop (Ford) οδηγώντας πολύ συντηρητικά στην Ε.Δ.9.

Ο Robert Kubica (Citroen) συνεχίζει να κρατά τη 10η θέση της γενικής και την πρώτη της WRC2 έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο της μικρής κατηγορίας στις 8 από τις 9 μέχρι τώρα ειδικές. Ο Πολωνός πρώην αστέρας της Formula 1 θα πάρει τον τίτλο στη WRC2 αν τερματίσει πρώτος ή δεύτερος κλάσης στον αγώνα. Στην επίτευξη αυτού του στόχου τον βοήθησε άθελά του ο Elfyn Evans (Ford), που βγήκε από το δρόμο και εγκατέλειψε.

Έξοδο από το δρόμο είχε και ο Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta WRC) στην 9η ειδική, ενώ κρατούσε την 11η θέση.

Η γενική κατάταξη στο τέλος της 2ης ημέρας:
Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Jari-Matti Latvala  Volkswagen    2h06m08.9s
 2.  Dani Sordo          Citroen            +1.6s
 3.  Thierry Neuville    M-Sport Ford      +29.3s
 4.  Sebastien Ogier     Volkswagen        +46.5s
 5.  Mikko Hirvonen      Citroen           +57.8s
 6.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford      +57.9s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford    +2m28.4s
 8.  Martin Prokop       Czech Ford      +3m06.7s
 9.  Hayden Paddon       M-Sport Ford    +3m08.6s
10.  Robert Kubica       PH Citroen*      +4m07.6s
 

*Κατηγορία WRC2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube