Ράλι Ισπανίας: Δύο VW στις δύο πρώτες θέσεις

Ράλι Ισπανίας: Δύο VW στις δύο πρώτες θέσεις

Ο Jari-Matti Latvala αύξησε τη διαφορά από τον άμεσο διώκτη του, που δεν είναι πλέον ο Sordo, αλλά ο team-mate του, ο Ogier.

Μετά το σκασμένο του λάστιχο χθες, ο Ogier (VW) ξεκίνησε σήμερα το τρίτο σκέλος του αγώνα 46,5” πίσω από τον επικεφαλής Latvala.

Με το πλεονέκτημα ότι είχε πιο καθαρό δρόμο στις ειδικές, αλλά και το μειονέκτημα της σκόνης που έμενε στον αέρα, ο Ogier πήρε 36” από τον Latvala μέσα σε τέσσερις ειδικές, περνώντας και τον Sordo για να πάρει τη δεύτερη θέση, μόλις 10,4” πίσω από τον team-mate του και ενώ απομένουν δύο ειδικές διαδρομές.

Ο Dani Sordo (Citroën) ξεκίνησε σήμερα μόλις 1,6” πίσω από τον Latvala, έχοντας επίτηδες κόψει ρυθμό στην τρεις  τελευταίες χθεσινές ειδικές ώστε να μην είναι πρώτος και σκουπίζει το δρόμο για τους διώκτες του. Όμως ταλαιπωρήθηκε σήμερα από τη σκόνη, παραδέχτηκε ότι το παράκανε σε κάποιες περιπτώσεις και έπεσε στην 3η θέση, 1,3” πίσω από τον Ogier και 11,7” πίσω από τον Latvala.

O Thierry Neuville είχε ένα σκασμένο πίσω λάστιχο στη δεύτερη ειδική της ημέρας, χάνοντας ένα λεπτό και κάνοντας επιπλέον ζημιά στο διαφορικό του Fiesta. Έχει πέσει στην 5η θέση, πίσω από τον Hirvonen (Citroën).

Παρά την ταχύτητα του Ogier, τις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας της πήρε ο Mikkelsen με το άλλο VW Polo. Ο Νορβηγός όμως, μετά την έξοδό του από το δρόμο, αγωνίζεται κάτω από τον κανονισμό Rally2 και είναι μόλις στην 20ή θέση.

Τη 10η θέση εξακολουθεί να την κρατά ο Robert Kubica (Citroen), μαζί και τον παγκόσμιο τίτλο στην WRC2, αφού ο δεύτερος της κατηγορίας, ο Wiegand, είναι τέσσερα ολόκληρα λεπτά πίσω του.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.12 (πριν ο Ogier περάσει δεύτερος):
Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Jari-Matti Latvala  Volkswagen    2h 50m 30.5s
 2.  Dani Sordo          Citroën           +11.5s
 3.  Sebastien Ogier     Volkswagen        +14.4s
 4.  Mikko Hirvonen      Citroën           +53.1s
 5.  Thierry Neuville    M-Sport Ford    +1m19.0s
 6.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    +1m25.2s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford    +2m22.4s
 8.  Martin Prokop       Czech Ford      +3m51.4s
 9.  Hayden Paddon       M-Sport Ford    +5m16.4s
10.  Robert Kubica       PH Citroën(WRC2)      +7m45.7s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube