Ράλι Γαλλίας: Ταχύτερος στο shakedown ο Sordo, «ισοπαλία» Loeb – Ogier

Ράλι Γαλλίας: Ταχύτερος στο shakedown ο Sordo, «ισοπαλία» Loeb – Ogier

Πώς γλύτωσε στο παρά... ένα την καταστροφή ο Ogier

O Sordo ήταν ο ταχύτερος στο shakedown που του Ράλι Γαλλίας καλύπτοντας τα 3,8 χιλιόμετρά του (η διαδρομή ήταν στο Parc des Sports-Hautepierre), σε χρόνο 2’36’’.5.

Δεύτερο καλύτερο χρόνο (η διαδρομή ήταν στεγνή) έγραψε στο τιμόνι Ford Fiesta RS ο οποίος έκανε τον ίδιο χρόνο με τον  Mikko Hirvonen.
Ισοπαλία αλλά στην 5η και 6η θέση σημείωσαν και οι δύο μεγάλοι μονομάχοι, οι S. Loeb S. και Ogier.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο Sordo δήλωσε χαρούμενος με την επίδοσή του και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και πατάει πολύ σωστά στο δρόμο. «Θα κάνω τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα» επεσήμανε ο Ισπανός.
Στα... αναπάντεχα του shakedown ήταν η παραλίγο καταστροφή του Ogier, όταν πλησιάζοντας στην πρώτη αριστερή στροφή της ειδικής, ένα από τα βυθιζόμενα κολωνάκια που υπήρχαν στο δρόμο άρχισε να υψώνεται με αποτέλεσμα ο Γάλλος να περάσει ξυστά από αυτό. Θα μπορούσε να μου είχε καταστρέψει όλο το Σαββατοκύριακο, δήλωσε λίγο μετά ο εν δυνάμει παγκόσμιος πρωταθλητής. Ευτυχώς είδε έγκαιρα έναν θεατή που τον προειδοποιούσε και σταμάτησε.

Ο αγώνας ξεκινά επί της ουσίας στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) με την Power Stage που θα γίνει στο Στρασβούργο και η οποία μπορεί να καθορίσει από τώρα ποιος θα είναι ο κάτοχος του τίτλου για το 2013. Αρκεί ο Ogier να τερματίσει μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις για να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Τα αποτελέσματα του Shakedown
1. Dani Sordo: 2' 36".5sec
2. Thierry Neuville: +1".5
3. Mikko Hirvonen: +1".5
4. Jari-Matti Latvala: +2".5
5. Sebastien Loeb: +2".9
6. Sebastien Ogier: +2".9
7. Andreas Mikkelsen: +3".1
8. Evgeny Novikov: +3".4
9. Mads Ostberg: +4".1
10. Romain Dumas: +5".9
11. Tomas Kostka: +6".5
12. Martin Prokop: +7".1

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube