O Ogier ελεύθερος να κυνηγήσει τη νίκη στη Γαλλία

O Ogier ελεύθερος να κυνηγήσει τη νίκη στη Γαλλία

Ο επικεφαλής της ομάδας της VW, Jost Capito, έδωσε την άδεια στον Sebastien Ogier να τα δώσει όλα στη μάχη του με τον Sebastien Loeb, στο Rallye de France-Alsace.

O Capito δήλωσε πως δεν είχε πρόβλημα να δώσει το ελεύθερο στον Ogier, αφού η VW έχει πλέον μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τη Citroen στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Αυτό θα είναι κι ένα είδος ανταμοιβή για τον Ogier, που δεν εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο στην Αυστραλία για ένα μόλις βαθμό, παρότι πήρε τη νίκη και το μέγιστο μπόνους των 3 βαθμών στην Power Stage.

«Το αποτέλεσμα ήταν καλό για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και τώρα θα έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο μια και καλή στο ράλι της πατρίδας του», δήλωσε ο Capito.

«Το γεγονός ότι η βαθμολογική διαφορά ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, επιτρέπει στον Seb να δώσει πραγματικά τη μάχη στη Γαλλία. Όλη η ομάδα θα τον υποστηρίξει χωρίς όρους. Αν η διαφορά ήταν μικρότερη, μπορεί να είχαμε μια δύσκολη συζήτηση [με τον Ogier], αλλά τώρα μπορεί να τα δώσει όλα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ικανοποιημένος με αυτό».

Ο Ogier θα πάει στη Γαλλία όντας 83 βαθμούς μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, τον Thierry Neuville, στο Πρωτάθλημα Οδηγών και θα εξασφαλίσει τον τίτλο αν τερματίσει έστω και 10ος στον ασφάλτινο αγώνα.

«Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος που μου είπαν ότι μπορώ να πολεμήσω», είπε ο Ogier. «Ο συναγωνισμός θα είναι ενδιαφέρων με τον Dani [Sordo] και τον Thierry. Και οι δύο είναι γρήγοροι, και βέβαια ο Seb [Loeb] θα επιστρέψει και ξέρουμε ότι θα έχει την ταχύτητα».

«Περιμένω με ανυπομονησία να τρέξω στο ράλι της πατρίδας μου, μπροστά στους Γάλλους φαν. Θέλω να πάρω τον τίτλο εκεί και να φέρω την ομάδα μου ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube