O Νeuville στο μπάκετ του Hyundai i20 WRC

O Νeuville στο μπάκετ του Hyundai i20 WRC

To βρετανικό Autosport αναφέρει πως έχει «κλειδώσει» η συνεργασία

Τα πάντα καλά ενημερωμένο βρετανικό Autosport, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα πως ο Βέλγος οδηγός της Ford έχει έρθει σε συμφωνία με τη Hyundai και θα είναι αυτός ο πρώτος οδηγός της ομάδας για την αγωνιστική σεζόν του 2014.

Με δεδομένο ότι ο team manager της ομάδας, ο Alain Penasse, ουδέποτε είχε διαψεύσει τις πληροφορίες που μιλούσαν για τον διακαή πόθο της απόκτησης του Neuville, το δημοσίευμα πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα ο Βέλγος είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ομάδας (σ.σ.: διόλου απίθανο να είχε πάρει και γεύση από το αυτοκίνητο) και ο Penasse τότε είχε δηλώσει πως το μόνο που δεν μπορεί να ξέρει είναι το πότε θα επιστρέψει για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. Όλοι περιμένουμε τον Thierry, είχε πει, τονίζοντας πως ο Neuville είναι αυτός που κρατά το «κλειδί» των μεταγραφών στο οδηγικό παζάρι.


Και αυτό είναι αλήθεια, διότι οι τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις του Βέλγου έχουν ανεβάσει πολύ το «κασέ» του.  Ο Neuville  εκτός από την πρόταση της Hyundai έχει δύο ακόμα προτάσεις από Citroen και Ford, με την πρώτη να την έχει ήδη απορρίψει, την ώρα που οι φήμες θέλουν την M-Sport να του προσφέρει 3ετές συμβόλαιο.
Όμως ο Βέλγος θέλει να οδηγήσει «φρέσκο» αυτοκίνητο και η Hyundai δείχνει να είναι γι’ αυτόν η πιο δελεαστική πρόταση.
Από την άλλη, η M-Sport εξαρτάται άμεσα από την παρουσία του Βέλγου, αφού η διόλου ευκαταφρόνητη χορηγία του Qatar θέτει ως προϋπόθεση την παρουσία του στην ομάδα.
Εν αναμονή ανακοινώσεων λοιπόν, ο πυρετός στο WRC ανεβαίνει.
Δεν αποκλείεται και αυτό το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια του ράλι στην Ισπανία να υπάρξουν νεώτερα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube