Ο Neuville στη Hyundai για τα επόμενα τρία χρόνια [video]

Ο Neuville στη Hyundai για τα επόμενα τρία χρόνια [video]

Ο Βέλγος υπέγραψε το συμβόλαιό του, με αμοιβή 1.000.000 ευρώ το χρόνο - Γιατί είπε "όχι" σε Citroen και M-Sport

Ήταν το πιο πολυσυζητημένο όνομα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι του WRC.
O Thierry Neuville ανήκει πλέον στη Hyundai και θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας και μάλιστα θα κάθεται στο μπάκετ του i20 WRC για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τον διεκδικούσαν τόσο η Citroen, όσο και η M-Sport του Malcolm Wilson, όμως ο Βέλγος προτίμησε τη Hyundai. Στους Γάλλους είχε πει "όχι" σχεδόν από την αρχή, αφού οι κακιές γλώσσες λένε ότι δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά τους.
 

 
Προβληματίστηκε για το αν έπρεπε να πει το "ναι" στον Wilson, όμως η Hyundai κατέβηκε στη μάχη, όχι μόνον με τριετές συμβόλαιο,αλλά και με αμοιβή πολύ υψηλή και κυρίως με την εγγύηση της εργοστασιακής συμμετοχής, στοιχεία που εξασφάλιζαν στον Neuville τόσο τη διάρκεια εμπλοκής του στο WRC σε βάθος χρόνου, όσο και το γεγονός ότι... λεφτά υπάρχουν για την εξέλιξη του αυτοκινήτου και επομένως και σοβαρές πιθανότητες για διάκριση σε κορυφαίο επίπεδο.
 
"Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να ανακοινώσω ότι ο Thierry Neuville θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας μας", ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της ομάδας Michel Nandan.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Βέλγος είχε μια καταπληκτική χρονιά φέτος, λέγοντας πως η ταχύτητά του, η δυναμική του προσέγγιση στους αγώνες αλλά και η σταθερότητά του τον καθιστούν ιδανικό οδηγό για τη Hyundai. 
 
O Neuville με τη σειρά του τόνισε πως πάντα ήθελε να οδηγήσει για μια εργοστασιακή ομάδα. Η Hyundai - συμπλήρωσε -  είναι μία νέα και φιλόδοξη εργοστασιακή ομάδα, με μακροπρόθεσμα πλάνα στο WRC και στόχο την κατάκτηση τίτλων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ενθουσιάστηκε όταν είδε τις εγκαταστάσεις της ομάδας και συνειδητοποίησε όχι μόνον το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν, αλλά και την προσέγγιση που έχουν σε ό,τι αφορά στο στόχο τους.
 

 
Αναμφισβήτητα, είπε, είναι η πρώτη χρονιά εμπλοκής στο θεσμό και αυτό σημαίνει πως έχουμε μπροστά μας μια περίοδο προσαρμογής σην οποία όλοι θα μαθαίνουμε, ωστόσο με την όποια εμπειρία διαθέτω θα βοηθήσω στο έπακρο την ομάδα. 
 
Σίγουρα πρόκειται για μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές του WRC μετά από αυτήν του Ogier στη VW.
O Βέλγος έχει δείξει ότι έχει ταλάντο που περισσεύει και είναι ταχύτατος. Αν μέχρι τώρα δεν κατάφερε να ανέβει βάθρο οφείλεται μάλλον στην ατυχία του, αν και οι επικριτές του μιλούν ότι στην προσπάθειά του να φτάσει στη νίκη ή στην διάκριση είναι έτοιμος να κάνει την υπερβολή. 
Όπως και νάχει το ρίσκο είναι μέσα στο παιχνίδι και αν ο Neuville δεν άξιζε τα λεφτά του δεν θα... σφάζονταν στην ποδιά του τρεις ομάδες. 
 
Ο ίδιος δηλώνει πως είναι σίγουρος ότι στο μέλλον με την Hyundai θα ζήσουν από κοινού πολλές επιτυχίες. 
Αυτό που απομένει τώρα είναι να δούμε ποιος θα είναι ο άλλος οδηγός της ομάδας με τη Hyudai να έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί στο πρωτάθλημα με τρία αυτοκίνητα, αλλά και ποιος θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Βέλγου στο μπάκετ του Fiesta WRC.
 
Σίγουρα το μεταγραφικό παζάρι έχει πολύ δρόμο μπροστά του... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube