O Mikkelsen προηγείται μετά τις δύο πρώτες ειδικές στην Αυστραλία

O Mikkelsen προηγείται μετά τις δύο πρώτες ειδικές στην Αυστραλία

Αύριο ξεκινά η... κυρίως μάχη με τους οργανωτές να δέχονται τελικά το τρίλεπτο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Δύο περάσματα από την σούπερ ειδική των 1,6 χιλιομέτρων, την Coffs, περιείχε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του αγώνα, μετά τα οποία στη γενική κατάταξη προηγείται ο Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός κέρδισε το ένα πέρασμα και στο άλλο, τον καλύτερο χρόνο έγραψε ο Ogier, αλλά αθροιστικά ο Mikkelsen έγραψε τον καλύτερο χρόνο.

Μπορεί το... breakfast του αγώνα να ακούγεται εύκολο σε σχέση με το κυρίως μενού που ακολουθεί, αλλά δεν ήταν.  Η ειδική αποδείχθηκε δύσκολη, αφού εκτός από το γεγονός ότι συνδύαζε ασφάλτινα και χωμάτινα κομμάτια, ήταν και πολύ γλιστερή σε πολλά σημεία, εξαιτίας της απόφασης των οργανωτών να την καταβρέξουν για να αποφύγουν την πολλή σκόνη. Ο Mikkelsen  σαφώς ικανοποιημένος από την επίδοσή του αν και παραδέχτηκε ότι σε κάποια σημεία ο δρόμος ήταν σαν πάγος!

Τα ίδια περίπου δήλωσε και ο δεύτερος της γενικής κατάταξης Kris Meeke, τονίζοντας πως προσπάθησε, προσέφερε θέαμα στον κόσμο, αλλά δεν θέλησε να ρισκάρει αγια κάτι καλύτερο. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Jari Matti Latvala, στην τέταρτη ο Sebastien Ogier, με τους Mikko Hirvonen και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα και τον Mads Ostberg στην 7η θέση να παραπονιέται για έντονη υποστροφή Fiesta WRC.

Ο πραγματικός αγώνας, όμως, ξεκινάει αύριο με την οργανωτική επιτροπή να δίνει τελικά τρίλεπτο ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην εκκίνηση των ε.δ., αφού μπήκε στο τραπέζι θέμα ασφάλειας τόσο των αγωνιζόμενων όσο και των θεατών.
Η απόφαση αφορά προς το παρόν την αυριανή ημέρα, με τις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες να μιλούν για βροχή τόσο για το Σάββατο όσο και για την Κυριακή.

Η κατάταξη μετά τη 2η ε.δ.
1. Andreas Mikkelsen VW Polo R WRC 2:45.3
2. Kris Meeke Citroen DS3 WRC +0.9
3. Jari-Matti Latvala VW Polo R WRC +1.4
4. Sebastien Ogier VW Polo R WRC +1.5
5. Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC +1.9
6. Thierry Neuville Ford Fiesta WRC +2.7
7. Mads Ostberg Ford Fiesta WRC +4.6
8. Evgeny Novikov Ford Fiesta WRC +6.5
9. Khalid Al Qassimi Citroen DS3 WRC +8.1
10. Nathan Quinn Mini JCW WRC +10.3

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube