O Kubica «κλείδωσε» τον τίτλο στο WRC 2

O Kubica «κλείδωσε» τον τίτλο στο WRC 2

O Πολωνός με τη νίκη του στην Ισπανία είναι πλέον πρωταθλητής στην πρώτη του χρονιά πλήρους εμπλοκής στο θεσμό

Ήθελε τη νίκη στην Ισπανία και την πέτυχε. Ο Robert Kubica τερμάτισε 5 λεπτά και 15,8 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Σαουδάραβα Yazeed Al Rajhi και απέκτησε τη διαφορά εκείνη στη βαθμολογία που του δίνει το χρίσμα του πρωταθλητή στην κατηγορία WRC 2, έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος που σηματοδοτείται με το Ράλι Ουαλία το Νοέμβριο.

Ήταν η 5η του νίκη φέτος με το Citroen DS3 RRC
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν ήταν αυτός ο στόχος του στην αρχή της χρονιάς, αλλά με κάποιο τρόπο πίστεψε πως αν μπορούσε να μάθει γρήγορα και να προσαρμοστεί στο χώμα, τότε ήξερε πως μπορούσε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ήξερα – συμπλήρωσε- πως στην άσφαλτο θα μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά στα ράλι ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο και τον επόμενο... Στο τέλος καταφέραμε πέντε νίκες και μια δεύτερη θέση, γεγονός που μας εξασφάλισε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην Ισπανία, πέρα από το πρόβλημα που αντιμετώπισε από το σπασμένο χειρόφρενο που τον δυσκόλευε στις πολύ κλειστές καμπές, δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του.
Ο Elfyn Evans που ήταν αυτός που θεωρητικά μπορούσε να τον απειλήσει πιο πολύ από όλους είχε τη στιγμή του το Σάββατο στην ειδική διαδρομή στο Salou, όταν χτύπησε και έσπασε τον τροχό του Ford Fiesta R5. Ο Ουαλός κατάφερε να  επιδιορθώσει την... αβαρία και να ξεκινήσει και πάλι την Κυριακή, αλλά αυτή τη φορά εγκατέλειψε μετά την πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας από σπασμένο συμπλέκτη.

Άτυχος ήταν και ο οδηγός του Skoda Fabia S2000, Sepp Wiegand που εγκατέλειψε μετά τη 12η ειδική του αγώνα με σπασμένη μετάδοση.
Ο Al Rajhi, νικητής του WRC 2 στη Σουηδία, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε μετά την επιστροφή  του από έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό που είχε στην πλάτη το καλοκαίρι. Ο ίδιος δήλωσε πως ευχαριστήθηκε πολύ τον αγώνα, όλα πήγαν καλά και «απείλησε» ότι θα επιστρέψει δριμύτερος.

Πίσω από τον Σαουδάραβα τερμάτισε στην τρίτη θέση ο Robert Barrable με Ford Fiesta R5. Ο 26χρονος οδηγός δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, αφού το Σάββατο, ένα σπασμένο ημιαξόνιο τον έριξε στην 45η θέση της γενικής κατάταξης.
Το να τερματίσω τρίτος ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω, δήλωσε. Είμαι βέβαια λίγο απογοητευμένος, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Το Ράλι Ισπανίας μου προσέφερε εξαιρετικές εμπειρίες.. 

Στο WRC 3, ο Enrique Garcia Ojeda μπήκε επικεφαλής στην κατηγορία από την πρώτη ειδική του αγώνα και τερμάτισε πρώτος με το Citroen DS3 R3, εμπρός από τους Mohamed Al Mutawaa και  Mohamed Al Sahlawi. Να σημειώσουμε πως Sebastien Chardonnet έχει κατοχυρώσει τον τίτλοι στην κατηγορία από το Ράλι Γαλλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube