Ο Kris Meeke έδειξε τα δόντια του με το «καλημέρα» στην Αυστραλία

Ο Kris Meeke έδειξε τα δόντια του με το «καλημέρα» στην Αυστραλία

Ο Βρετανός έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική και ξεκινά τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς.

Ράλι Αυστραλίας λοιπόν και ιδού η «έκπληξη» που ακούει στο όνομα Kris Meeke.Ο Βρετανός στην πρώτη του εμφάνιση με την εργοστασιακή ομάδα της Citroen (αντικαθιστά τον Dani Sordo στον συγκεκριμένο αγώνα) έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική διαδρομή, αυτή που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης των πληρωμάτων στον αγώνα. Ο πρώην Πρωταθλητής του IRC άφησε πίσω του τον Sebastien Ogier αλλά και τον Thierry Neuville. 

Ο ίδιος αμέσως μετά δήλωσε ευτυχισμένος με δεδομένο ότι είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας του με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ σχολιάζοντας τον αγώνα τόνισε πως η σειρά εκκίνησης είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού οι επιφάνειες στην Αυστραλία είναι από τις πλέον γλιστερές ανάμεσα στους αγώνες του WRC.



Ο Sebastien Ogier με τη σειρά του, σχολιάζοντας τους χρόνους στη συγκεκριμένη ειδική, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βρετανό, τονίζοντας ότι είναι πολύ καλός οδηγός και έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να είναι ανταγωνιστικός στο WRC.
Τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Thierry Neville, για τον οποίο πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έχει και μεγάλη εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα. Ωστόσο ο Βέλγος έχει αποδείξει πως είναι ταχύς και έχει το κοντρόλ. Στην τέταρτη θέση Mads Ostberg , ο οποίος μπορεί και να είχε τερματίσει πιο ψηλά, αν στο μέσο της διαδρομής δεν είχε ένα κλατάρισμα αφού χτύπησε – όπως ο ίδιος είπε μετά- πάνω σε ένα βράχο. Πέμπτος ακολούθησε ο Andreas Mikkelsen, με τους Mikko Hirvonen και Evgeny Novikov να ακολουθούν.
Απογοητευτικός ο χρόνος του Jari Matti Latvala που έμεινε στην όγδοη θέση πίσω από τον Meeke, λέγοντας ότι δεν μπόρεσε να βρει την ιδανική ισορροπία στο αυτοκίνητό του.
Να σημειώσουμε εδώ πως στην Αυστραλία, αυτό που ταλαιπωρεί περισσότερο από όλα τους οδηγούς είναι η σκόνη και γι’ αυτό το λόγο ζήτησαν εκκίνηση στις ειδικές αν τρίλεπτο αντί του δίλεπτου που ισχύει σε όλους του αγώνες.
Χαρακτηριστικά ο Ostberg δήλωσε πως ο συνδυασμός σκόνης και ήλιου που περνά μέσα από τα δέντρα είναι ό,τι χειρότερο για την ορατότητα των οδηγών, όμως οι διοργανωτές δεν θέλουν να δώσουν τρίλεπτο γιατί θα καθυστερήσει όλος ο αγώνας πολύ και κυρίως αυτός με τα ιστορικά αυτοκίνητα που έπονται.



Η οργανωτική επιτροπή «πατά» πάνω στους αυστηρούς νόμους της Αυστραλίας, λέγοντας πως έχουν συγκεκριμένο χρόνο που μπορούν κα κρατούν κλειστούς τους δρόμους στην κυκλοφορία και όταν συμπληρωθεί αυτός είναι υποχρεωμένοι να ξαναδώσουν τους δρόμους στην κυκλοφορία. Για να το κάνουμε αυτό που ζητούν οι οδηγοί – τόνισε εκπρόσωπος των οργανωτών- θα πρέπει να μην τρέξουν τα ιστορικά, όμως η κατηγορία αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του αγώνα (και πηγή εσόδων εννοείται) και δεν θέλουμε με τίποτα να τους χάσουμε.
Σε κάθε περίπτωση το τρίλεπτο παραμένει «ανοικτό», ενώ με αγωνία αναμένεται και η εξέλιξη του αγώνα με δεδομένη τις θέσεις εκκίνησης των Meeke, Ogier και Latvala.

Οι χρόνοι της κατατακτήριας Ε.Δ.
1. Kris Meeke Citroen DS3 WRC 2:39.268
2. Sebastien Ogier VW Polo R WRC 2:39.604 +0.336
3. Thierry Neuville Ford Fiesta WRC 2:39.913 +0.645
4. Mads Ostberg Ford Fiesta WRC 2:40.529 +1.261
5. Andreas Mikkelsen VW Polo R WRC 2:40.664 +1.396
6. Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC 2:41.330 +2.062
7. Evgeny Novikov Ford Fiesta WRC 2:41.357 +2.089
8. Jari-Matti Latvala VW Polo R WRC 2:41.461 +2.193
9. Khalid Al Qassimi Citroen DS3 WRC 2:45.889 +6.621
10. Nathan Quinn Mini JCW WRC 2:47.513 +8.245

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube