O Kris Meeke απειλεί τη θέση του Dani Sordo στη Citroen;

O Kris Meeke απειλεί τη θέση του Dani Sordo στη Citroen;

O άλλοτε ομόσταυλος του Ισπανού στη Mini, μπορεί να είναι αυτός που το 2014 θα πάρει το μπάκετ της Citroen από τον Dani

Mια νίκη ίσον καμμία; Mπορεί ο Sordo να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο WRC που ήρθε με εντυπωσιακό ομολογουμένως τρόπο στη Γερμανία την περασμένη Κυριακή, όμως αυτή δεν φαίνεται να είναι ικανή για να "κλειδώσει" τη θέση του στην ομάδα της Citroen και για του χρόνου. 

Και αυτό γιατί οι προσδοκίες της ομάδας από αυτόν φαίνεται να ήταν περισσότερες, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton, που επεσήμανε πως “σίγουρα, είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο η νίκη στη Γερμανία, αλλά δεν παύει να είναι απλά ένα στοιχείο. Όταν υπογράφεις με κάποιο οδηγό, το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να κερδίζει…  Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Στη Γερμανία έκανε αυτό ακριβώς που περίμενα από αυτόν. Στη Φινλανδία ήταν πολύ δύσκολα. Όταν στην αρχή της χρονιάς ήρθε στην ομάδα,  στόχος ήταν να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα, και φυσικά στην άσφαλτο. Στην αρχή δυσκολεύτηκε αρκετά λόγω της σειράς εκκίνησης, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα βελτίωνε συνεχώς τις επιδόσεις του. Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε. Για μένα πάντως-συμπλήρωσε με νόημα-  ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς είναι πολύ σημαντικός. Από εκεί και πέρα, δεν δεν παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις” 

Από την πλευρά του ο Dani Sordo δήλωσε πως  “αν η ομάδα με βοηθήσει για την επόμενη χρονιά, θα είναι καλό. Αν όχι, πάλι όλα καλά θα είναι… Η νίκη στη Γερμανία για μένα ήταν ούτως ή άλλως πολύ σημαντική". 

Πάντως εκείνος που φαίνεται να κινδυνευει περισσότερο και από τον Ισπανό είναι ο Mikko Hirvonen, του οποίου η φετεινή εμφάνιση ήταν απογοητευτική για την ομάδα, Ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του "πρώτου οδηγού" και η γενικότερη παρουσία του είναι αυτή που κύρια προβληματίζει τον Yves Matton που αναζητά μα αγωνία τον οδηγό-αντίπαλο δέος στον Sebastien Ogier. O Matton, άσχετα αν δεν το λέει ανοικτά, δείχνει να φλερτάρει έντονα με τους Τhierry Neuville και Mads Ostberg. 

Την ίδια στιγμή η απουσία του Sordo στην Aυστραλία και η αντικατάστασή του από τον Meeke, πρώην ομόσταυλό του στη Mini, ερμηνεύεται από πολλούς σαν τεστ της ομάδας για τον Βρετανό, με δεδομένο ότι οι επιδόσεις του Ισπανού στο χώμα δεν είναι και οι καλύτερες. Από την άλλη, ο Sordo δεν δείχνει διατεθειμένος να δεχτεί "μισή συμμετοχή" το 2014, δηλαδή να τρέξει όχι σε όλο το πρωτάθλημα αλλά σε επιλεγμένους αγώνες, όποτε το ποιοι θα καθίσουν στα μπάκετ της Citroen για το 2014 είναι σταυρολεξο για δυνατούς λύτες. 

Οπως και νάχει, το μεταγραφικό παζάρι μόλις άρχισε και με δεδομένη την είσοδο της Hyundai στο WRC αλλά και την παρουσία της M-Sport με τα χρώματα του Qatar , το παρασκήνιο θα είναι πλούσιο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube