Ο Juho Hanninen υπέγραψε με τη Hyundai ως δοκιμαστής του i20 WRC

Ο Juho Hanninen υπέγραψε με τη Hyundai ως δοκιμαστής του i20 WRC

Ο Πρωταθλητής 2010 του IRC έχει ήδη οδηγήσει το νέο "όπλο" της Hyundai για το WRC του 2014.

Αφού δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, ιδού και η επιβεβαίωση των φημών που ήθελαν τον Juho Hanninen να εντάσσεται στην ομάδα της Hyundai στο WRC.

Ο Πρωταθλητής του IRC το 2010 υπέγραψε με την κορεάτικη εταιρία και αναλαμβάνει ρόλο δοκιμαστή και εξελικτή του i20 WRC. Ο Michele Nandan, επικεφαλής της ομάδας ανακοίνωσε την ένταξη του Hanninen δε αυτήν , χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα είναι ένας από τους δύο επίσημους οδηγούς του  i20 WRC για το 2014. Απλώς δήλωσε πως "είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Juho στην ομάδα μας, για το πρόγραμμα δοκιμών του 2013”, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι ο Φινλανδός έχει ήδη οδηγήσει το αυτοκίνητο.

Στη διάρκεια του 2013, συμπλήρωσε, θα  δουλέψουμε με διαφορετικούς οδηγούς, με ξεχωριστές ικανότητες ο καθένας , οι οποίοι και θα μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες εν όψει της πλήρους εμπλοκής μας  στο WRC την επόμενη χρονιά. Από τη μεριά του ο Hanninen δήλωσε πως οι εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από το i20 WRC είναι πολλές καλές, η δουλειά που έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα είναι εξαιρετική δεδομένου και του μικρού χρονικού διαστήματος που τρέχει η εξέλιξη του αυτοκινήτου. 


Στο βιογραφικό του 31χρονου Φινλανδού ξεχωρίζει η κατάκτηση του Παγκόσμιο τίτλου στο IRC του 2010 με τα χρώματα της Skoda, το Πρωτάθλημα του S-WRC του 2011  και ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2012. Φέτος, έχει ήδη λάβει μέρος σε δύο αγώνες με Ford Fiesta WRC της M-Sport και σε λίγες μέρες θα ξανακαθίσει στο μπάκετ ίδιου αυτοκινήτου στο Ράλι της πατρίδας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube