O Jean Todt φέρνει τα πάνω-κάτω στο WRC

O Jean Todt φέρνει τα πάνω-κάτω στο WRC

Σχέδιο για να κρίνεται ο νικητής ενός αγώνα σε μια ειδική διαδρομή!

Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt επιβεβαίωσε ότι επίκειται μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο που θα καθορίζεται ο νικητής ενός αγώνα WRC, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση.

Η αλλαγή αυτή θέλει τα δέκα πρώτα πληρώματα του αγώνα, να διαγωνίζονται την τελευταία ημέρα του αγώνα σε μια ειδική διαδρομή ανά δύο για να καθορίζεται η τελική κατάταξη.
'Ετσι, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η
FIA, o 10oς θα διαφωνίζεται με τον 9ο και όποιος κερδίσει θα παίρνει την ένατη θέση, ο 8ος με τον 7ο και όποιος κερδίσει θα παίρνει την 7η θέση, έως ότου φτάσουμε στον πρώτο που θα διαγωνίζεται με τον δεύτερο και όποιος κερδίσει στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, αυτός θα είναι και ο νικητής του αγώνα.

Ο
Todt σύμφωνα με δηλώσεις του στο Autosport είναι υπέρ αυτού του συστήματος, όμως παραμένει σκεπτικός και επιφυλακτικός ακόμη, εξαιτίας αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν μόλις το σχέδιο είδε το φως της δημοσιότητος.
Έτσι ο πρόεδρος της
FIA είπε πως πρέπει πρώτα να ακούσουμε όλες τις απόψεις, ακόμη και αυτές του Τύπου, πριν πάρουμε την τελική απόφαση.

Από την πλευρά του και ο Jost Capito δήλωσε πως άκουσε και αυτός για τις συγκεκριμένες σκέψεις του Todt αλλά ακόμη δεν μπορεί να πάρει σαφή θέση υπέρ ή κατά.
Ωστόσο δήλωσε πως αυτός δεν είναι ένας παραδοσιακός τρόπος να αγωνίζεσαι σε ένα ράλι. Βέβαια – συμπλήρωσε – για να κερδίσεις έναν αγώνα πρέπει να πασχίζεις να κερδίσεις όλες τις ειδικές, από την πρώτη έως και την τελευταία και από αυτήν την άποψη
συμφωνώ είπε.
Κλείνοντας είπε πως εμείς (η
VW εννοεί) είμαστε υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής που ήταν και μέσα στα σχέδιά μας.

Αν υλοποιηθεί αυτή η αλλαγή μάλλον θα έρθουν τα πάνω- κάτω στο WRC.
Oψόμεθα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube