O Fr. Delecour στο Ράλι Μόντε Κάρλο με Fiesta WRC [video]

O Fr. Delecour στο Ράλι Μόντε Κάρλο με Fiesta WRC [video]

O Γάλλος οδηγός έχει γράψει τη δική του ιστορία στον συγκεκριμένο αγώνα

Ενας οδηγός που έχει συνδέσει το όνομά του με το Ράλι Μόντε Κάρλο είναι αναμφισβήτητα ο Francois Delecour.

Ο εκρηκτικός (και σαν χαρακτήρας) Γάλλος έχει κερδίσει τον αγώνα το 1994 με Ford Escort Cosworth, ήταν δεύτερος την επόμενη χρονιά με ίδιο αυτοκίνητο και πάλι δεύτερος το 1996 με Peugeot 306 Maxi. To 2001 είχε τρέξει με Ford Focus WRC και είχε τερματίσει τρίτος, ενώ έκτος είχε τερματίσει το 2012 με Ford Fiesta WRC.

Mε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ο γερόλυκος (52 ετών πλέον, έχει γεννηθεί στις 30 Αυγούστου του 1962) θα δοκιμάσει και φέτος την τύχη του στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Delecour με τον αριθμό 12 στις πόρτες θα πάρει εκκίνηση στις 14 Ιανουαρίου μπροστά από το Καζινο στο Μονακό και θα επιχειρήσει να αποδείξει πως η τέχνη του οδηγείν δεν χάνεται όσο περνούν τα χρόνια.

Βέβαια, ελπίδα για νίκη δεν έχει, αλλά στους αγώνες και ειδικά στο Μόντε Κάρλο όπου οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την εμπειρία παίζουν καθοριστικό ρόλο, όλα μπορεί να συμβούν, οπότε ας μην διακινδυνεύουμε και πολλά προγνωστικά…

Δείτε ένα βίντεο από τη συμμετοχή των Sainz και Delecour το 2001 με Ford Focus WRC. Ο Γάλλος ξεχωρίζει από το μοναδικό στιλ που έχει να οδηγεί με σηκωμένα τα μανίκια της φόρμας. Στο ίδιο βίντεο έχει και πλάνα από τον Colin McRae σε εκείνο τον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube