Μεταγραφολογίας συνέχεια στο WRC

Μεταγραφολογίας συνέχεια στο WRC

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με ομάδες και οδηγούς

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς τόσο η μεταγραφολογία στο WRC και τα αντίστοιχα σενάρια φουντώνουν.
 
Επί της ουσίας, αυτή τη στιγμή, η μόνη ομάδα που ξέρει ποιους οδηγούς θα έχει είναι η VW.
Στη γερμανική ομάδα δεν άλλαξαν τίποτα για το 2014 και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebasien Ogier θα πλαισιώσουν για την επόμενη χρονιά ο Jari Matti Latvala και ο Andreas Mikkelsen.
 
Από εκεί και μετά, η νεοφερμένη αλλά πολλά υποσχόμενη και διψασμένη για διάκριση Hyundai "καπάρωσε" τη μεταγραφή της χρονιάς που ακούει στο όνομα Thierry Neuville, κάνοντας γνωστό πως για κάποιους αγώνες (αρχής γενομένης από τη Σουηδία) στο μπάκετ θα καθίσει και ο Juho Hanninen. Ωστόσο οι Κορεάτες δεν έχουν πει ακόμη ποιους άλλους οδηγούς θα χρησιμοποιήσουν μέσα στη χρονιά και σε ποιους αγώνες. 
Το φλερτ τους με τον Dani Sordo μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν έδειχνε να προχωρά με δεδομένη την επιθυμία του Ισπανού να ενταχθεί σε ομάδα που θα του δώσει μπάκετ για όλη τη χρονιά και όχι σε μερικούς μόνον αγώνες. Ωστόσο οι φήμες οργιάζουν πως ο Sordo θα οδηγήσει στην άσφαλτο (που είναι και το δυνατό του σημείο) για τους Κορεάτες, αρχής γενομένη από το Μόντε Κάρλο. 
 
Αν το φλερτ λοιπόν αυτό καταλήξει σε γάμο, τότε αυτό μεταφράζεται σε... διαζύγιο από τη Citroen, κάτι το οποίο βέβαια ασχέτως των εξελίξεων με τη Hyundai, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό έως βέβαιο. Ο ίδιος ο αρχηγός της γαλλική ομάδας έχει πει πως έχει στο καρνέ του πέντε υποψήφιους οδηγούς, εκ των οποίων ο μόνος σίγουρος είναι και αυτός που βάζει το χρήμα, ο χορηγός της ομάδας από το Abdu Dhabi, Κhalid Al Qassimi. Στο καρνέ των υποψηφίων υπάρχουν τα ονόματα των Mads Ostberg, Kris Meeke, Robert Kubica και Francois Duval, με τον Mikko Hirvonen να θεωρείται πως έχει επιστρέψει στη Ford και στην M-Sport.
 
Στην τελευταία πάντως όλα είναι στον αέρα, με το ζητούμενο να είναι πρώτα αν η ομάδα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια το ποιοι θα είναι οι οδηγοί της. Ο Νasser Al Attiyah ανέφερε πως η συμφωνία της ομάδας με το Κατάρ προχωράει, αλλά παράλληλα δεν επιβεβαίωσε πως έχει κλειστεί. 
Ο ίδιος είπε πως θα πάρει μέρος σε 5 αγώνες και πρόθεσή του είναι να πάρουν μπάκετ νέοι ταλαντούχοι οδηγοί με προεξάρχοντα τον Elfyn Evans. Και εδώ πάντως, όπως και στη Citreon ακούγονται τα ονόματα του Hirvonen και του Robert Kubica! 
 
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως πριν τα Χριστούγεννα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει και θα ξέρουμε κατά 90% ποιοι θα οδηγήσουν για ποιους το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube