Meeke και Ostberg στη Citroen

Meeke και Ostberg στη Citroen

Η Citroen ανακοίνωσε ότι οι Mads Ostberg και Kris Meeke θα ηγηθούν της προσπάθειάς της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2014.

Ο Meeke αγωνίστηκε με τη γαλλική ομάδα δύο φορές φέτος, ενώ ο Ostberg έρχεται από την M-Sport Ford, με την οποία είχε πάρει πέρσι στην Πορτογαλία τη μία και μοναδική νίκη του στο WRC.

Μιλώντας για τη νέα του συμφωνία για το 2014, ο Meeke είπε: «Είναι μια απίστευτη ευκαιρία. Πάντα ήμουν κοντά στη Citroen τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα που έχει τόση πείρα και τόσους πολλούς τίτλους.

«Έχω αγωνιστεί σε μόνο δέκα ράλι του WRC. Νομίζω πως έχω δυνατότητες, αλλά πρέπει να συγκεντρώσω ακόμα εμπειρίες. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι υπομονετικός στο πρώτο μισό της σεζόν, για να μάθω τα ράλι που δεν έχω ποτέ ξανακάνει».

Ο Ostberg, που έχει αγωνιστεί σε 65 ράλι του WRC, δήλωσε υπερήφανος που πάει στη Citroen: «Δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε μια θέση επίσημου οδηγού. Μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ τη Citroen να νικάει, το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Σίγουρα πάω στην ομάδα για να πάρω κάποια καλά αποτελέσματα και να προσπαθήσω να νικήσω σε κάποια ράλι. Έχω δείξει ότι μπορώ να είμαι γρήγορος. Ξέρω ότι το επίπεδο του WRC είναι εξαιρετικά ψηλό, αλλά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός».

Ο Khalid Al Qasimi θα αγωνιστεί και αυτός με ένα εργοστασιακό Citroen DS3 WRC στη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και βέβαια στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής.

Ο επικεφαλής της Citroen Sport, Yves Matton, δήλωσε ότι τόσο ο Ostberg όσο κι ο Meeke είναι έτοιμοι να μπουν στην ελίτ των οδηγών ράλι.

«Η σύνθεση της ομάδας μας για το 2014 είναι αντίστοιχη των φιλοδοξιών μας», είπε. «Μετά από την αρχική φάση της γνωριμίας μας, ο στόχος μας θα είναι να τους κάνουμε πραγματικούς διεκδικητές της νίκης».

Η σημερινή ανακοίνωση βάζει τέλος στη διετή συνεργασία του Mikko Hirvonen με τη Citroen. Ο Φιλανδός αναμένεται να πάει στην M-Sport μαζί με τον Robert Kubica.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube