Kubica, Hirvonen και Evans στην M-Sport Ford

Kubica, Hirvonen και Evans στην M-Sport Ford

Ο Robert Kubica υπέγραψε με την ομάδα του Malcolm Wilson στην οποία επιστρέφει ο Mikko Hirvonen και παραμένει ο νεαρός Elfyn Evans

O Kubica θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2014, ανεβαίνοντας στην κορυφαία κατηγορία όπου θα αγωνίζεται με ένα Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Ο Πολωνός πήρε φέτος τον τίτλο στη μικρή κατηγορία WRC2, στην πρώτη του χρονιά σε διεθνή ράλι, αλλά δεν είχε αποφασίσει αν θα συνέχιζε στις ειδικές διαδρομές ή αν θα επέστρεφε στους αγώνες πίστας.

Τελικά υπέγραψε συμβόλαιο να κάνει και τους 13 γύρους του WRC 2014 με ένα Fiesta της M-Sport, που θα συμμετέχει με τα χρώματα της Lotos World Rally Team.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Robert θα αγωνίζεται του χρόνου με ένα Fiesta», είπε ο Wilson, που είχε δηλώσει καθαρά την επιθυμία του να προσλάβει τον Πολωνό. Πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα από αυτόν το 2014.

«Αρκεί να δεις το πώς ο Robert προετοιμάστηκε για τη σεζόν του 2013, για να καταλάβεις τι σημαίνει γι’ αυτόν. Έχει μια δίψα που όμοιά της δεν βλέπεις σε πολλούς οδηγούς και πραγματικά πιστεύω ότι η M-Sport μπορεί να του προσφέρει τα σωστά μέσα για να προχωρήσει μπροστά στα ράλι».

Ο Kubica είχε δοκιμάσει ένα Ford της M-Sport πέρσι το καλοκαίρι, όταν προετοίμαζε την επιστροφή του στους αγώνες μετά το φρικιαστικό του ατύχημα τον Φεβρουάριο του 2011.

Ήταν πιο γρήγορος από τους τότε οδηγούς της M-Sport, Solberg και Latvala, αλλά τελικά προτίμησε να πάει στη Citroen το 2013, για ένα μικτό πρόγραμμα αγώνων του WRC και του ERC.

Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο της WRC2, αναβαθμίστηκε σε ένα Citroen World Rally Car για το φινάλε της σεζόν στην Ουαλία, αλλά βγήκε από το δρόμο δύο φορές στον αγώνα.

Η M-Sport υπέγραψε επίσης με τους Mikko Hirvonen και Elfyn Evans. Θα συμμετέχουν με την επίσημη ομάδα M-Sport World Rally Team, η οποία όμως δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κύριο χορηγό.

Ο Hirvonen επιστρέφει στην M-Sport έχοντας οδηγήσει για την τότε επίσημη ομάδα της Ford το διάστημα 2006-2011, όπου πήρε και τις 11 από τις 12 συνολικά νίκες του στο WRC.

To 2009 μάλιστα είχε χάσει τον τίτλο για ένα μόλις βαθμό από τον Sebastien Loeb. Στη συνέχεια πήγε στη Citroen αλλά δεν είχε ανάλογες επιτυχίες.

«Το να ξαναοδηγήσω ένα Fiesta RS WRC είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου», δήλωσε ο Φιλανδός. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν πετύχαμε αυτό που στοχεύαμε. Η επιστροφή μας στην M-Sport θα μας δώσει μια καλή ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουμε. Μια καινούργια αρχή με ένα αυτοκίνητο με το οποίο ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε πολύ τη νίκη και είμαστε στην καλύτερη ομάδα για να την πάρουμε».

Η M-Sport υποστήριξε τον Elfyn Evans πέρσι στην προσπάθειά του για τον τίτλο της WRC2. Ο νεαρός πρωταθλητής της Ακαδημίας WRC το 2012 οδήγησε πέρσι και το Fiesta WRC του Al-Attiyah στο Ράλι Ιταλίας, όπου τερμάτισε έκτος στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο 24χρονος Ουαλός, που είναι γιος του πρωταθλητή ράλι Βρετανίας το 1996, Gwyndaf Evans, δήλωσε: «Το σπουδαίο είναι ότι κερδίζουμε χρόνο. Όλη η ομάδα θα μας υποστηρίζει στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας να φτάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα και είμαστε πολύ ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα είναι μια εύκολη χρονιά. Πρέπει να τη δούμε ως μια περίοδο μάθησης.

«Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα ράλι στα οποία δεν έχω ποτέ συμμετάσχει και το πρώτο μισό της χρονιάς θα επιδιώκουμε απλά να φτάνουμε στον τερματισμό. Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε στην ομάδα τον Mikko και τον Jarmo. Ξέρουν τι χρειάζεται για να νικάς και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς».

Οι συνθέσεις των ομάδων του WRC 2014 μέχρι στιγμής:

Volkswagen
Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen
 Citroen
Mads Ostberg, Kris Meeke, Khalid Al-Qassimi*
 M-Sport Ford
Mikko Hirvonen, Elfyn Evans, Robert Kubica
 Hyundai
Thierry Neuville, Dani Sordo*, Juho Hanninen*, Chris Atkinson*
 *Για συγκεκριμένους αγώνες

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube