H μεγαλύτερη μάχη του WRC στις ειδικές της Γαλλίας [video]

H μεγαλύτερη μάχη του WRC στις ειδικές της Γαλλίας [video]

Sebastien εναντίον Sebastien, ή αλλιώς Loeb εναντίον Ogier και ιδού πώς το Ράλι Γαλλίας αποκτά ένα μοναδικό ενδιαφέρον. Η νίκη είναι θέμα τιμής πάνω από όλα!

O Οgier χρειάζεται έναν μόνο βαθμό για να «κλειδώσει» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013, το πρώτο της καριέρας του και το πρώτο της VW, όμως ουδείς νοιάζεται γι’ αυτό!

Το Ράλι Γαλλίας δεν έχει να κάνει με το ποιος θα πάρει τον τίτλο, αλλά με το ποιος θα κερδίσει στην «κόντρα» ανάμεσα στους δύο Γάλλους, τους δύο Sebastien.

Και μπορεί να είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ogier θα πανηγυρίσει στην πατρίδα του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ακόμη και ίδιος δίνει μεγαλύτερη σημασία στο αν θα βρεθεί μπροστά ή πίσω από τον Loeb και λιγότερο στον τίτλο. Αλλωστε, αν κερδίσει τον Loeb ο τίτλος θα έρθει από μόνος του...
Από την άλλη, ο «κοντός» θα κάνει μάλλον την τελευταία του εμφάνιση στο WRC και με εννέα τίτλους στην κωλότσεπη, θέλει όσο τίποτε άλλο να αποδείξει πως αν ήταν ενεργός 100% όλη τη χρονιά θα έψαχνε χώρο να βάλει και τον δέκατο.

Ο απερχόμενος βασιλιάς λοιπόν εναντίον του «διαδόχου» του (όπως όλοι λένε για τον Ogier) και ιδού πως το Ράλι Γαλλίας εκεί στους στενούς ασφαλτικούς δρόμους της Αλσατίας, αποκτά ένα μοναδικό ενδιαφέρον που όμοιό του ίσως να μην έχουμε ξαναζήσει σε αγώνα του WRC.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ogier, ο οποίος είπε πως «αν κερδίσει ο Loeb, αυτό θα είναι μια σκιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (σσ: εννοεί αυτό που ούτως ή άλλων θα κατακτήσει) και κάτι τέτοιο δεν μου αξίζει».
Για την ιστορία να πούμε πως ο αγώνας της Γαλλίας μεταφέρθηκε στα πάτρια εδάφη του Loeb το 2010, ενώ μέχρι το 2008 σαν Ράλι Γαλλίας μετρούσε ο γύρος της Κορσικής. Η Αλσατία, σαν ιδιαίτερη πατρίδα του Loeb, έχει και μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.
Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις από την ομάδα της VW που λένε ότι «έχουμε δώσει το ελεύθερο στον Ogier να επιτεθεί στο maximum αν κρίνει πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο», υποδηλώνουν και την επιθυμία των Γερμανών για τη συγκεκριμένη νίκη.

Κέντρο του αγώνα είναι η πόλη του Στρασβούργου με τις ειδικές να είναι στενές και να θυμίζουν πολύ αυτές του Ράλι Γερμανίας αφού περνούν μέσα από τους αμπελώνες της περιοχής. Άλλωστε η Αλσατία είναι πολύ κοντά με την περιοχή όπου διεξάγεται το γερμανικό ράλι.
Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη το πρωί με το shakedown και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχουμε μια σούπερ ειδική Μέσα στην πόλη του Στρασβούργου (σσ: ακούει ο Καμίνης και οι συν αυτώ;…), η οποία θα τερματίζει κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!



Ωστόσο στη Γαλλία θα έχουμε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του θεσμού, αφού η συγκεκριμένη ειδική θα είναι επί της ουσίας η Power Stage, με τους τρεις πρώτους να κερδίζουν βαθμούς ανάλογα με τη θέση τους. Αυτό σημαίνει, πως αν ο Sebastien Ogier τερματίσει έστω και τρίτος θα έχει πάρει το βαθμό εκείνο που θα του εξασφαλίσει τον τίτλο πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας!

Ιδού λοιπόν γιατί το «αφεντικό» της VW, ο Jost Capito, έδωσε στον Γάλλο το ελεύθερο να «πυροβολήσει» κατά βούληση στον αγώνα. Αν ο Ogier έχει «κλειδώσει» τον τίτλο από το απόγευμα της Πέμπτης με άλλα λόγια, είναι ελεύθερος να σπάσει το Polo κυνηγώντας τον Loeb!
Σιγά μην άφηναν οι Γερμαναράδες τον Ogier να «πυροβολεί» χωρίς ασφαλιστική δικλείδα...

Κατά τα λοιπά και σε ό,τι αφορά στις ομάδες, η VW Motorsport θα έχει στη Γαλλία τρία Polo R WRC με τους Ogier,  Latvala και Mikkelsen, την ώρα που η Citroen εκτός του Loeb θα έχει τον πολύ καλό στην άσφαλτο Sordo και τον διψασμένο να αποδείξει Mikko Hirvonen. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι έχει δηλωθεί σαν πρώτος οδηγός της ομάδας, θα είναι στη Γαλλία το τρίτο βιολί με δεδομένη την παρουσία του Γάλλου και την ικανότητα του Ισπανού στην άσφαλτο.

Στην ομάδα της M-Sport Qatar WRC την παράσταση κλέβει μετά τις τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει κάνει ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος που  αγωνίζεται με τα χρώματα του Qatar του Nasser Al Attiyah, και όχι με αυτά της M-Sport του Malcolm Wilson είναι δεύτερος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι του λείπει μόνον εμπειρία και ίσως ένα καλύτερο αυτοκίνητο για να χτυπήσει στα ίσια την κορυφή. Μαζί του θα είναι και οι Mads Ostberg και Evgeny Novikov.

Τέλος, τη δική τους μάχη στις γαλλικές ειδικές διαδρομές θα δώσουν και όλοι όσοι αγωνίζονται στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 όπως και τα ανερχόμενα ταλέντα του Junior WRC. Στην πρώτη ξεχωρίζουν οι μάχες ανάμεσα στους  Robert Kubica και Elfyn Evans, ενώ στη δεύτερη δύο νέα ταλέντα από τη Γαλλία, οι Stephane Consani και Sebastien Chardonnet, και οι δύο με DS3 R3T, θα έχουν τη δική τους «κόντρα», την ώρα που δεν πρέπει με τίποτα να υποτιμούμε τις επιδόσεις των νέων του JWRC με τα Fiesta R2.
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για τη μεγάλη μάχη.
Μπορεί την Πέμπτη το απόγευμα να ξέρουμε ποιος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο αληθινός αγώνας αρχίζει την Παρασκευή. Και είναι γαλλικός εμφύλιος...

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο από το Ράλι Κορσικής με τον Fr. Delecour στα πηδάλια ενός Peugeot 206 WRC

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube