Δεύτερη ευκαιρία για τον Ott Tanak

Δεύτερη ευκαιρία για τον Ott Tanak

O νεαρός Εσθονός θα πάρει μέρος στο WRC του 2104 με Ford Fiesta

O Tanak, πρώην προστατευόμενος της M-Sport, εξασφάλισε ένα διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει όλα τα ράλι του WRC εκτός του Monte Carlo.

Θα διεκδικήσει την κατηγορία WRC2 με ένα Ford Fiesta R5 ως μέλος της ομάδας DMACK (κινέζικα αγωνιστικά ελαστικά για ιδιώτες) μαζί με τον Φιλανδό Jari Ketomaa. Όμως στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία, ο Tanak θα αγωνιστεί με ένα κανονικό Fiesta WRC της M-Sport.

«Αυτή είναι για μένα μια σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψω στο WRC», δήλωσε ο Tanak, που είχε απολυθεί από τον Malcolm Wilson στο τέλος του 2012 μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων. «Θα μπορέσω να ξαναβρώ την ταχύτητά μου και να αποδείξω ότι έχω θέση ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς του WRC».

Ο Εσθονός άφησε να εννοηθεί ότι έχει μάθει από τα λάθη του: «Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στα ράλι του WRC και να δείχνουμε ταχύτητα και μυαλό. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι μια καλή βάση για να βρούμε θέση στο WRC του 2015».

Ο Ketomaa είχε χαρίσει στην DMACK την πρώτη νίκη με τα λάστιχά της στο περσινό Rally Liepaja, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της ομάδας DMACK, Dick Cormack, δήλωσε: «Με τους Ott και Jari έχουμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο οδηγών ώστε να στοχεύσουμε στην κατάκτηση του WRC2 το 2014».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube