Αυτό είναι το VW Polo R WRC του 2015

Αυτό είναι το VW Polo R WRC του 2015

Η ομάδα της Volkswagen παρουσίασε το Polo με το ποίο θα αγωνιστεί τη φετινή χρονιά στο WRC.

Η Volkswagen Motorsport αποκάλυψε στο Wolfsburg το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τη φετινή σεζόν, που πλέον είναι βαμμένο σε σκούρο μπλε χρώμα.

Το αμάξωμα του νέου VW Polo R WRC δεν διαφέρει από του προηγούμενου. Όμως πλέον χαρακτηρίζεται από το σκούρο μπλε χρώμα εμπρός, που είναι διακοσμημένο με τα λογότυπα της Red Bull και καταλήγει σε λευκό πίσω μέρος. Όμως το 75% των μηχανικών μερών έχουν δεχθεί επεμβάσεις που είχαν σκοπό να απλουστεύσουν την κατασκευή, να μειώσουν το βάρος και τελικά να κάνουν το αγωνιστικό γρηγορότερο. Οι αλλαγές σχέσεων γίνονται πλέον με paddles αντί για λεβιέ, ενώ ελαφρώς βελτιωμένος είναι και ο κινητήρας, ο οποίος αποδίδει πλέον 318 PS αντί για 315.

Ο περσινός πρωταθλητής Sébastien Ogier είναι αισιόδοξος ότι και το φετινό Polo R WRC θα είναι εξ’ αρχής αντίστοιχα ανταγωνιστικό με τον προκάτοχό του. Ο Jari-Matti Latvala δήλωσε πως οι αλλαγές με τα paddles του ταιριάζουν πολύ περισσότερο, και ότι το αυτοκίνητο είναι ήδη γρηγορότερο και συνολικά καλύτερο από το προηγούμενο. Ο αρχηγός της ομάδας Jost Capito εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη που παρέχεται στη Volkswagen Motorsport τόσο από το διοικητικό συμβούλιο όσο και από τους εργαζομένους της VW. Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Τώρα πρέπει να ανταμείψουμε την εμπιστοσύνη τους με καλά αποτελέσματα τη νέα σεζόν».

[Πηγή: VW Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube