Teaser: Νέο ΚΙΑ Κ-velo EV

Teaser: Νέο ΚΙΑ Κ-velo EV

Η KΙΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser από ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα στο 85ο Σαλόνι της Γενεύης.

Προφανώς και η KΙΑ δεν μας έχει συνηθίζει ή καλύτερα δεν γνωρίζουμε ότι κατασκευάζει ποδήλατα. Και δεν είναι καινούργια σε αυτό το χώρo, καθώς δραστηριοποιείται κατασκευαστικά στον τομέα κατασκευής ποδηλάτων από το 1944.

Το τελευταίο δημιούργημά της  στο χώρο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης στις 3 Μαρτίου και είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ένα κινητήρα 250 watt, εξελιγμένο από την Bosh, που κινεί τον πίσω τροχό. Το ηλεκτρομοτέρ αποδίδει στιγμιαία ροπή 4,6 kgm και λειτουργεί με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και πολυμερούς με 36V και 10Α. Η μπαταρία μπορεί να αποσπαστεί και φορτίζεται από μια στάνταρ οικιακή πρίζα σε περίπου τέσσερις ώρες.  

Το KΙΑ K-velo εξελίχτηκε από το κέντρο R&D της εταιρείας στη Namyang, στη Νότιο Κορέα, και διαθέτει αυτοφερόμενο μεταλλικό σκελετό. Ζυγίζει περίπου 20 kg και μπορεί να πιάσει κινούμενο αμιγώς ηλεκτρικά τα 25 km/h.    

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του K-velo της KIA: Το μοντέλο City που έχει αυτονομία μέχρι 70 km και το μοντέλο MTB με αυτονομία γύρω στα 50 km. Το City, χωρίς οριζόντιο σωλήνα σκελετού, πατά σε 28άρηδες τροχούς, διαθέτει λασπωτήρες, ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται σε ειδική θέση στο πίσω μέρος. Το MTB πατά σε 27,5άρηδες τροχούς με λάστιχα all-terrain, πιρούνια RockShox με διαδρομή 100 mm και μπαταρίες τοποθετημένες στο κέντρο.   

Τα KΙΑ K-velo City και  K-velo MTB θα ντεμπουτάρουν επίσημα στο σταντ της KIA στο Σαλόνι της Γενεύης στις 3 Μαρτίου.

[Πηγή ΚIA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube