Νέο Bultaco Brinco

Νέο Bultaco Brinco

Ύστερα από το Rapitán, η Bultaco επιχειρεί την πλήρη επιστροφή της στο προσκήνιο με το Brinco, ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο on-off.

Πριν από δεκαετίες, το όνομα της Bultaco ήταν συνώνυμο με πρωταθλητισμό στους αγώνες μότοκρος και τράιαλ, πριν οι Ιάπωνες κατασκευαστές μονοπωλήσουν αυτό το πεδίο. Η Bultaco όμως ελπίζει στην αναγέννησή της και μάλιστα στην ηλεκτρική αγορά δικύκλων στην Ευρώπη, με μοντέλα όπως το Rapitán και το επερχόμενο Brinco.

Η Bultaco αποκαλεί το Brinco ένα « Moto-Bike», αλλά τελικά είναι αυτό που όλος ο κόσμος γνωρίζει ως κλασικό e-ποδήλατο με πετάλια για να υποβοηθά ο αναβάτης για επιπλέον ισχύ. Για την περίπτωση του Brinco, η κίνηση γίνεται από ένα ηλεκτρομοτέρ προσαρμοσμένο στο μουαγέ του πίσω τροχού που αποδίδει μέγιστη ισχύ τεσσάρων ίππων και 6,1 kgm. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει κίνηση από μια μπαταρία ιόντων λιθίου του 1kWh που είναι τοποθετημένη στο σκελετό του ποδηλάτου. Ο παραπάνω συνδυασμός δίνει στο Brinco αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 30 km, υποβοηθούμενη με πετάλι μέχρι 100 km, ενώ η πλήρης φόρτιση από οικιακή πρίζα διαρκεί δύο ώρες.  

Βέβαια το κόνσεπτ του ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν είναι κάτι νέο, αλλά εδώ είναι που το Brinco επιχειρεί να φέρει κάτι νεωτερικό στην αγορά, εντάσσοντας στο χαρακτήρα του το off roading, ένα στοιχείο σύμφυτο της Bultaco. Έτσι το Brinco διαθέτει ανεστραμμένο πηρούνι εμπρός με διαδρομή 20 cm και πίσω μονοσόκ με διαδρομή επίσης 20 cm. Ο αναβάτης για να σταματά το Brinco έχει στη διάθεσή του δισκόφρενα και στους δύο τροχούς με διάμετρο 203 mm, που για τον εμπρός είναι με 4πίστονη δαγκάνα. Το βάρος του Brinco, χάρη και στο αλουμινένιο πλαίσιο ζυγίζει 33 kg (μαζί με τη μπαταρία).

Επιπρόσθετα του σκληροτράχηλου χαρακτήρα του Brinco, η Bultaco ποντάρει και στη συνδεσιμότητα για να δελεάσει τους αγοραστές. Έτσι, ακόμα κι αν ο αναβάτης βρίσκεται μακριά από το Brinco του μπορεί να διπλοτσεκάρει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μέσω smartphone, ενώ το ξεκλειδώνει μέσω του ειδικού περικαρπίου και όχι με ένα απλό κλειδί.

Η διάθεση του νέου Bultaco Brinco θα ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο με τιμή €4.800 με ΦΠΑ.

[Πηγή Bultaco]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube