Ανάβαση Λυκαβηττού με... τα φτερά της Red Bull

Ανάβαση Λυκαβηττού με... τα φτερά της Red Bull

Mία διαφορετικά αλλά συναρπαστική ποδηλατική αναμέτρηση

Πετάλια, αλυσίδες, κράνη και περίπου 100 ποδηλάτες ρίχτηκαν στη μάχη του νυχτερινού uphill sprint, σε διαδρομή μήκους 300 μέτρων το περασμένο Σάββατο στο Λόφο του Λυκαβηττού.

Riders -άντρες και γυναίκες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες- από όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων (BMX, Mountain Bike, Road Cycling, Fixed Gear, Κούρσα κ.α.) δέχτηκαν την πρόκληση του Red Bull Hill Chasers και τελικά νικητές στο βάθρο αναδείχθηκαν τρεις ποδηλάτες Κούρσας, ο Παναγιώτης Παρράς στην πρώτη θέση, ο Πέτρος Γκαζώνης στη δεύτερη και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης στην τρίτη. Το Best Female Award κατέκτησε η Ειρήνη Μούκα, η οποία κατάφερε να προκριθεί στους 16 ταχύτερους του αγώνα.   
 
«Η διαδρομή μου ταίριαξε, είχα και λίγο τύχη, προσπαθούσα να φυλάξω τις δυνάμεις μου παρόλο που στο τέλος δεν ένιωθα τα πόδια μου και η αλήθεια είναι ότι τα υπόλοιπα bike disciplines είχαν μειονέκτημα έναντι της κούρσας, έτσι διαμορφώθηκε η τριάδα των νικητών. Δεν πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό και ότι μάλιστα θα βγω και νικητής!» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Παναγιώτης Παρράς ενώ η Ειρήνη Μούκα υποστήριξε: «Με μια τόσο μικρή διαδρομή που είναι όμως ανηφορική, κάθε μέτρο είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Το γεγονός του να συναγωνίζομαι με άλλους τύπους ποδηλάτων ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα». 
 
Με βάση το elimination format, η ποδηλατική αναμέτρηση ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι, κάτω από τον καυτό αττικό ήλιο, με τους προκριματικούς, από τους οποίους οι 48 ταχύτεροι διαγωνιζόμενοι πήραν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό. Το σήμα για την τελική ευθεία δόθηκε τελικά στις 21:00, με φόντο την ανηφόρα του θρυλικού αθηναϊκού λόφου και το ολόγιομο φεγγάρι. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube