Peugeot 207 2006 - 2013

Peugeot 207 2006 - 2013

Πώς είναι;

Η Peugeot ανέκαθεν κατασκεύαζε δημοφιλή σουπερμίνι και το 207 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένα ευρύχωρο μοντέλο που ξεχωρίζει και για τα οδικά του χαρακτηριστικά, και λόγω μεγάλης προσφοράς στην αγορά μεταχειρισμένου υπάρχουν μπόλικα για να επιλέξεις.

Στο 207, η ανάρτηση ελέγχει αποτελεσματικά το βάρος του αυτοκινήτου στις στροφές, αποσβένοντας παράλληλα καλά τις πολλές λακκούβες των ελληνικών δρόμων. Το τιμόνι, αν και ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες, έχει καλή αίσθηση και σωστό βάρος στις υψηλότερες.

Ο προκάτοχος του 207, το 206, είχε δεχθεί έντονη κριτική για την θέση οδήγησής του, κάτι που διορθώθηκε στο 207. Σε όλες τις εκδόσεις, το τιμόνι ρυθμίζεται σε ύψος και σε απόσταση, με το κάθισμα του οδηγού να ρυθμίζεται σε ύψος. Έτσι είναι εύκολο να βρεις την ιδανική θέση οδήγησης, ακόμα και αν είσαι μεγαλόσωμος. Ο χώρος για τον οδηγό και τον συνοδηγό είναι πολύ καλός, και οι επιβάτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα πόδια τους μόνο αν είναι πάνω από 1,85.

Ο χώρος αποσκευών των 270 λίτρων κυμαίνεται στον μέσο όρο της κατηγορίας, είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Επίσης, η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη και αναδιπλούμενη, αυξάνοντας την πρακτικότητα.

Η καμπίνα αποτελείται από ποιοτικά υλικά και η εργονομία είναι απλή. Θήκες υπάρχουν αρκετές για τα μικροπράγματά σου, ενώ το ντουλαπάκι των 12,2 λίτρων εμπρός από τον συνοδηγό είναι τεράστιο και κλιματιζόμενο.

Στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP απέσπασε πέντε στα πέντε αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει στους επιβαίνοντες και τρία στα τέσσερα αστέρια για την προστασία των πεζών.

Ποιο να προτιμήσω;
Η εμπορική διάθεση του 207 ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006 και προσφερόταν με τρεις εκδόσεις κινητήρα, όλοι τους βενζίνης. Ο βασικός ήταν ο 1.4 των 75 ίππων και ακολουθούσε ο 1.4 16v των 90 ίππων που είχε και την δυνατότητα να εφοδιαστεί και με αυτόματο κιβώτιο. Η ισχυρότερη έκδοση είναι αυτή με τον 1.6 και τους 110 ίππους.

Το 2007 προστέθηκαν στην γκάμα ο 1.4 16v των 95 ίππων και ο 1.6 των 120 ίππων. Το 2010 υπέστη αισθητική ανανέωση και καταργήθηκε ο 1.6 των 110 ίππων.

Από πλευράς εξοπλισμού, όλες οι εκδόσεις διέθεταν 6 αερόσακους, ABS, κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, ρυθμιζόμενο σε ύψος και απόσταση τιμόνι και ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα οδηγού.

Από πλευράς αμαξώματος, δεν θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε καθώς στην αγορά υπάρχουν και οι δύο τύποι αμαξώματος, 3θυρο και 5θυρο.

Κόστος χρήσης
Το 207 διαγράφει κανονική καμπύλη απομείωσης της αξίας του, με αποτέλεσμα να μπορείτε να βρείτε και προσιτά αυτοκίνητα στην αγορά μεταχειρισμένου. Από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου, το μεγάλο βάρος και το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων δεν επιτρέπουν ακόμα και στους σύγχρονους κινητήρες των 95 και 120 ίππων να διακριθούν σε αυτόν τον τομέα. Η συντήρηση έχει λογικά διαστήματα service και λογικές τιμές. Η περιοδικότητα της συντήρησης προβλέπει επίσκεψη στο συνεργείο μια φορά το χρόνο ή κάθε 20.000 km.

Τιμή
Το 207 είναι από τα δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία του και στην αγορά μεταχειρισμένου υπάρχουν αρκετά μοντέλα. Η τιμή ξεκινά από τα 3.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 13.000 ευρώ ανάλογα με τον κινητήρα, τον εξοπλισμό και την χρονολογία.

Τι να προσέξω κατά την αγορά ενός 207;

  • Ανάρτηση Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και τα αμορτισέρ δεν ακούγονται
  • Ηλεκτρικά Υπάρχουν αναφορές για δυσλειτουργία της οθόνης και αντικατάστασή της. Ελέγξτε το

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube