WTCC: Ο Yvan Muller για 4η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής [video]

WTCC: Ο Yvan Muller για 4η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής [video]

Εξασφάλισε τον τίτλο δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν και πηγαίνει στη Citroen με προίκα ένα ακόμη πρωτάθλημα

Δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, αρκούσε μια 3η θέση στον πρώτο σκέλος του αγώνα στη Suzuka, την περασμένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, για να «κλειδώσει» ο Yvan Muller τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο WTCC, στα πηδάλια ενός μη εργοστασιακού Chevrolet Cruze.
Να θυμίσουμε πως ο Γάλλος οδηγός είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008 με τη
SEAT και το 2010 και 2011 με τη Chevrolet.

Ο ίδιος, αμέσως μετά, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος τίτλος έχει ξεχωριστή σημασία γι’ αυτόν αφού λίγο πριν την έναρξη της σεζόν δεν ήξερε καν αν θα τρέξει και τελικά βρέθηκε ένα αυτοκίνητο χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε πολύ χαμηλό μπάτζετ. Ωστόσο, "χάρη στη χρηστή διαχείριση του μπάτζετ και την υποστήριξη της RML και της
Lukoil τα καταφέραμε".



Η επόμενη χρονιά για τον Muller ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού όπως είναι γνωστό έχει υπογράψει με τη Citroen για να οδηγήσει μαζί με τον Sebastien Loeb στην παρθενική εμφάνιση της ομάδας στο WTCC. Στην ουσία οι Γάλλοι έχουν δημιουργήσει τη δική τους dream team που υπό το βάρος και των ονομάτων που θα κάθονται στα μπάκετ των αυτοκινήτων της, αναμένεται να δώσει μια ώθηση και μεγάλη αίγλη στο WTCC.

Οι δύο Γάλλοι (Αλσατοί για την ακρίβεια και οι δύο) πρωταθλητές θα έχουν απέναντί τους στο
WTCC δυνατά ονόματα όπως αυτά των Tarquini, Huff και Coronel, κάτι που θα ανεβάσει στα ύψη τον ανταγωνισμό και το θέαμα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Muller ο οποίος τόνισε πως πρέπει να ζητήσουμε με κάποιο τρόπο την επιστροφή του Andy Priaulx για ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως τον πρώτο αγώνα στη
Suzuka κέρδισε ο Norbert Michelisz με Honda Civic S2000 TC και τον  δεύτερο αγώνα στη Suzuka κέρδισε ο «βετεράνος» του WTCC Tom Coronel με BMW 320 TC, ο οποίος πανηγύρισε δεόντως αυτή του τη νίκη, έχοντας και έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Ιαπωνία, αλλά επειδή συνέπεσε και με τον 200ο του αγώνα στο WTCC.

Για την ολοκλήρωση της σεζόν απομένουν 2 ακόμη γύροι που θα διεξαχθούν σε Κίνα και Macau.

Δείτε στο video στιγμιότυπα από τον αγώνα στη Suzuka και τον Tom Coronel να πανηγυρίζει τη νίκη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube