WEC Fuji: Νίκη της Toyota, ο τίτλος στην Audi

WEC Fuji: Νίκη της Toyota, ο τίτλος στην Audi

Η νίκη στο Fuji της Ιαπωνίας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, πήγε στην Toyota αφού ο αγώνας διακόπηκε για τρίτη και τελευταία φορά.

Η κόκκινη σημαία βγήκε όταν τα πρώτα αυτοκίνητα ήταν στο μέσο του πρώτου γύρου μετά τη δεύτερη επανεκκίνηση. Αυτό σήμαινε ότι και οι 16 γύροι του αγώνα, που έγινε υπό συνθήκες κατακλυσμού, έγιναν πίσω από το safety car.

Θα δοθούν οι μισοί βαθμοί για τον αγώνα, αλλά σε όλους τους οδηγούς κάθε αυτοκινήτου, έστω κι αν δεν οδήγησαν.

Η νίκη πήγε στο Toyota TS030 HYBRID που οδηγούσε o Kazuki Nakajima και είχε δηλωμένους team mates τους Nicolas Lapierre και Alex Wurz.

Δεύτερο ήταν το επικεφαλής της βαθμολογίας Audi R18 e-tron quattro που οδηγούσε ο Loic Duval μαζί με τους Allan McNish και Tom Kristensen.

Ο Nakajima πέρασε επικεφαλής μετά την πρώτη επανεκκίνηση, όταν το Audi του Andre Lotterer, που ξεκινούσε από την pole, σταμάτησε στα pits την πρώτη από κάμποσες φορές για να λύσει ένα πρόβλημα τροφοδοσίας του κινητήρα.

Η νίκη της Toyota δεν εμπόδισε την Audi να πάρει τον τίτλο των Κατασκευαστών, αφού τώρα έχει μια διαφορά 52 βαθμών ενώ απομένουν δύο μόνο αγώνες.

Σημειώνουμε ότι η Audi πήρε και τον τίτλο των ομάδων στο DTM, με την Audi Sport Team Phoenix, μετά από έναν επίσης βρεγμένο αγώνα (φινάλε του πρωταθλήματος) στο Hockenheim της Γερμανίας (νικητής εκεί ο, γνωστός μας από την F1, Timo Glock με BMW).

Την κατηγορία LMP2 στο Fuji την πήρε το Morgan-Nissan της OAK Racing που οδηγούσαν οι Bertrand Baguette, Martin Plowman και Ricardo Gonzalez.

Η νίκη στην κατηγορία GTE Pro πήγε στην Aston Martin Vantage GTE των Frederic Makowiecki, Darren Turner και Stefan Mucke. Η Aston πήρε και την κατηγορία GTE Am με την Vantage των Bruno Senna, Christoffer Nygaard και Kristian Poulsen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube