Tραγικός θάνατος για τον Sean Edwards

Tραγικός θάνατος για τον Sean Edwards

Ο επικεφαλής του Porsche Supercup έχασε τη ζωή του σε ένα «μη αγωνιστικό» δυστύχημα

Τραγικό τέλος είχε ένας ακόμη άνθρωπος των αγώνων, ο 26χρονος Sean Εdwards, γιος του πάλαι ποτέ πιλότου της F1, Guy Edwards, και από τους κορυφαίους οδηγούς σε αγώνες αυτοκινήτων ενιαίου τύπου.

O επικεφαλής της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος Porsche Supercup (έμενε ένας διπλός αγώνας στο Αμπου Ντάμπι για να πάρει το πρωτάθλημα) σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Αυστραλία, όντας συνοδηγός ενός 20χρονου σε μια Porsche 996.

Ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο Queensland Raceway, με αποτέλεσμα να έχουν μια τρομακτική έξοδο κατά την οποία το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Ο Sean Edwards σκοτώθηκε ακαριαία κατά την πρόσκτουση στην μπαριέρα, ενώ τα σωστικά συνεργεία έκαναν τρεις ώρες για να απεγκλωβίσουν τον 20χρονο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

O Edwards, πέρα από το ότι φέτος προηγείτο στο Porsche Supercup, είχε κερδίσει τις 24 Ώρες του Nurburgring με μια Mercedes SLS τον περασμένο Μάιο, αλλά και τον αντίστοιχο 24ωρο αγώνα στο Ντουμπάι, για δεύτερη μάλιστα φορά, ενώ είxε πάρει νίκες και στην κατηγορία GTC του American Le Mans Series.

Γιος του Guy Edwards, που αγωνιζόταν στη Formula 1 τη δεκαετία του 1970, ο Sean έπαιξε το ρόλο του πατέρα του στην ταινία Rush, όταν συμμετείχε στην προσπάθεια να βγάλουν τον Niki Lauda από τη φλεγόμενη Ferrari, στο Nurburgring το 1976.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube