Toyota: Πολλές οι πιθανότητες για επιστροφή στο WRC

Toyota: Πολλές οι πιθανότητες για επιστροφή στο WRC

Η Ιαπωνική εταιρία θέλει να επανακάμψει στις ειδικές διαδρομές,εκεί όπου έχει γράψει μια από τις πιο ένδοξες αγωνιστικές σελίδες της ιστορίας της

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και επομένως οι φήμες για επιστροφή της Toyota στο WRC δεν είναι μόνο... φήμες.
 
Στην Κολωνία, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας, ετοιμάζεται ένα Yaris προδιαγραφών WRC το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τον 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα,προετοιμασμένο από τα χέρια των μηχανικών της TMG, εκπρόσωπος της οποίας, με δηλώσεις του στο βρετανικό Autosport τόνισε πως τους ενδιαφέρει πάρα πολύ η επιστροφή στο WRC.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η τελική απόφαση θα έρθει από την Ιαπωνία. Μέχρι τότε όμως το Yaris προδιαγραφών WRC δεν θα μείνει σε κάποιο υπόστεγο - όπως δήλωσε- αλλά θα κάνει δοκιμές εξέλιξης με σκοπό να αποκομιστούν εμπειρίες γύρω από τις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και να είναι όσο το δυνατό πιο ετοιμοπόλεμο μόλις η Ιαπωνία δώσει το τελικό "ΟΚ".
 
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, και του προγράμματος LMP1 της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Pascal Vasselon, δήλωσε: “Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν και πότε θα μπούμε στο WRC. Η τελικά απόφαση θα παρθεί από την Ιαπωνία και είναι κάτι που ελπίζουμε να συμβεί”.

Να σημειώσουμε πως η Toyota συμμετείχε για τελευταία φορά το 1999 στο WRC με την Corolla (είχαν προηγηθεί πολλές ένδοξες στιγμές και τίτλοι και με τη Celica), για να εμπλακεί στη συνέχεια στη Formula1. Η τελευταία δεν άφησε και πολλά περιθώρια πανηγυρισμών για τους Ιάπωνες, που μάλλον αποχώρησαν με τις χειρότερες αναμνήσεις.
 
Τα τελευταία χρόνια η Toyota ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με στόχο τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, χωρίς όμως να το έχει καταφέρει. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube