Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; [video]

Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; [video]

Γιατί... ξερογλύφεται ο Loeb και πως βρέθηκε στο camp του Dakar - Ο Roma εξακολουθεί να προηγείται μετά την 7η μέρα

Η επίσκεψη φαινόταν μάλλον εθιμοτυπική. Ωστόσο το ενδιαφέρον που έδειξε για τον αγώνα, τα αυτοκίνητα και τη συνολική εμπλοκή δεν ήταν και τόσο... εθιμοτυπικό, ενώ σε πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων αποκάλυψε ότι πολύ θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο Dakar.
 
Ο λόγος για τον Loeb που βρέθηκε στο camp του Dakar τις 11 του μήνα, ημέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης ανθρώπων και αυτοκινήτων και "ξεναγήθηκε" δεόντως από τον Sainz με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και τον ίδιο χορηγό (Red Bull). O Loeb λοιπόν αποκάλυψε πως θα ήθελε να τρέξει στο Dakar, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Citroen για το WTCC. Ωστόσο, και με δεδομένη την εμπλοκή παλαιότερα της Peugeot στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και τη συμμετοχή του Γάλλου με Peugeot στο Pikes Peek, δεν αποκλείεται ο Loeb να έχει στο μυαλό του μια μελλοντική συμμετοχή με τον "λέοντα".
 
Στο μεταξύ, με τον Roma να προηγείται με το ΜΙΝΙ του, ολοκληρώθηκε η 7η μέρα του αγώνα που ξεκίνησε χθες το πρωί. O Nani Roma παραμένει επικεφαλής στον αγώνα των αυτοκινήτων, με τον Stephane Peterhansel πλέον στη δεύτερη θέση, ενώ ο Carlos Sainz ήταν ο νικητής της ημέρας.
 
Ο Ισπανός ήταν ο πιο γρήγορος στη διαδρομή Salta-Salta/Uyuni και βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, με μεγάλη όμως διαφορά από την κορυφή (1 ώρα και 50 λεπτά). Οι Roma-Perin (ΜΙΝΙ ALL4 Racing) παραμένουν στην πρώτη θέση, με τους Peterhansel-Cottret να έχουν περάσει στη δεύτερη θέση και τους μέχρι πρότινος δεύτερους Terranova-Fiuza (ΜΙΝΙ ALL4 Racing) να έχουν πέσει στην 4η θέση και τους De Villiers-von Zitzewitz (Toyota) να έχουν ανέβει στην 3η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης.
 
Στις μοτοσικλέτες νικητής της ημέρας ήταν ο Barreda (Honda), που παραμένει δεύτερος, με τον Coma να προηγείται κατά 38 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.  Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ισπανός Viladoms με ΚΤΜ. Στα φορτηγά, οι De Rooy-Colsoul-Rodewald με το Iveco εξακολουθούν να προπορεύονται κατά 37 λεπτά από το Kamaz των Karginov-Mokeev-Devyatkin. Τέλος, στα quads επικεφαλής είναι πλέον ο Χιλιανός Casale, με διαφορά 6 λεπτών και 15 δευτερολέπτων από τον Ουρουγουανό Lafuente.
 
H όγδοη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει το κομμάτι Salta/Uyuni-Calama, με 302 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.
 
 
 


FR - étape 7 - Auto/Moto - Résumé de l'étape... από Dakar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube