Το θανατηφόρο ατύχημα στο Rally Legends [video]

Το θανατηφόρο ατύχημα στο Rally Legends [video]

Ξεκάθαρο και εντελώς απρόβλεπτο λάθος του πληρώματος, είπαν οι οργανωτές. Προσοχή: σκληρές σκηνές που μπορεί να σοκάρουν

Η ειδική διαδρομή του San Marino, στον κλασικό αγώνα Rally Legend 2016, είχε τραγικό τέλος για ένα θεατή που σκοτώθηκε επιτόπου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 57χρονος Henry Anselmino παρακολουθούσε τον αγώνα από κανονική περιοχή για θεατές, όταν το Renault Clio Maxi με πλήρωμα τους Enrico Bonasco και Alice Palazzi πήγε εντελώς ευθεία σε μια αριστερή στροφή μέσα στην πόλη κι έπεσε πάνω σε θεατές, στις 11:56 τοπική ώρα.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι διασώστες, ο θεατής ήταν ήδη νεκρός και ασχολήθηκαν με την περίθαλψη των 8 τραυματιών, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Οι οργανωτές ακύρωσαν αμέσως την ειδική σταματώντας και όλο τον αγώνα. Επιπλέον, ματαιώθηκε και η τελετή απονομής σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα.

«Σχετικά με τη δυναμική του ατυχήματος, υποδείχτηκε ότι ήταν ένα λάθος του πληρώματος, του οποίου λάθους οι επιπτώσεις οδήγησαν σε ένα ατύχημα τραγικό, αλλά και πέρα από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί», έγραψαν οι οργανωτές του αγώνα στο Facebook.

Δεδομένου του ότι το Rally Legend είναι κανονικός αγώνας όπου όλοι πάνε τέρμα γκάζι, και πολλοί από τους οδηγούς είναι ερασιτέχνες –συν το ότι έβρεχε κιόλας– ίσως θα έπρεπε τα μέτρα ασφαλείας να ήταν ακόμη πιο αυστηρά – αν και ο οδηγός του Clio έφυγε πάρα πολύ από το δρόμο, όπως θα δείτε στο video.

Μετά το δυσάρεστο video του ατυχήματος, δείτε και (άλλο) ένα video με πλάνα από τον αγώνα, για να καταλάβετε πόσο γρήγορα πάνε οι αγωνιζόμενοι και πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Rally Legend 2016: Πάντες, άλματα, αφιλτράριστος ήχος και βροχή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube