Τα 10 καλύτερα ανεβάσματα στο Pikes Peak [on board videos]

Τα 10 καλύτερα ανεβάσματα στο Pikes Peak [on board videos]

Δείτε δέκα on board videos που κόβουν την ανάσα. Αν και ασφάλτινη πλεόν, η ανάβαση στο Pikes Peak σε ρυθμό fast forward προκαλεί σοκ και δέος.

Η διεθνής ανάβαση Pikes Peak στο Colorado είναι ένα από τα σημεία αναφοράς στο παγκόσμιο καλαντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι για τις αναβάσεις το αντίστοιχο του GP Monaco, του Le Mans ή του Indy 500.

Παρότι δεν είναι μέρος ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά ένα μεμονωμένο event, η δυσκολία της διαδρομής και οι προκλήσεις που βάζει σε οδηγούς και θεατές του έχουν δώσει υψηλότατο κύρος και παγκόσμια εμβέλεια, με οδηγούς αστέρες και εργοστάσια να ταξιδεύουν στην Αμερική για να κατακτήσουν το διάσημο βουνό. Στην δεκαετία του ’80 Ιστορία έγραψαν η Peugeot με τον Ari Vatanen και η Audi με τον Walter Rorhl. Στο πρόσφατο παρελθόν, το 2013, οι Γάλλοι επανήλθαν με τον Sebastien Loeb και ένα Peugeot 208 T16 900 ίππων, με μοτέρ twin turbo από πρωτότυπο LMP1 του Le Mans. Και φυσικά πέτυχαν το απόλυτο ρεκόρ διαδρομής, το οποίο παραμένει ακατάρριπτο.

Μπορεί το ρεκόρ να άντεξε και το 2017, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έλειψαν το δράμα, οι συγκινήσεις, η αδρεναλίνη και η ταχύτητα στα όρια του παραλογισμού. Και πέρα από αυτό. Απολαύστε λοιπόν δέκα ανεβάσματα υψηλού… ρίσκου, από ηρωικούς οδηγούς και επικές πολεμικές μηχανές.

Romain Dumas – 9’05”672
Ο νικητής του Le Mans είναι μετρ (και) του Pikes Peak. Φέτος έτρεξε με ένα πρωτότυπο Roma.  



Peter Cunningham - 9'33"797
Ο εργοστασιακός οδηγός της Acura ήταν rookie στο φετινό Pikes Peak. Αυτό δεν τον εμπόδισε να φέρει το TLX GT στην πρώτη θέση της κατηγορίας και στη δεύτερη της γενικής.



Robb Holland - 10'55"500
Έφτιαξε μόνος του αυτό το αγωνιστικό. Είναι η ταχύτερη Corvette στην ιστορία του βουνού



Rhys Millen - 9'35"747
Ο Νέοζηλανδός είναι ένας θρύλος του Pikes Peak. Πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Time Attack οδηγώντας ένα Hyundai Genesis Coupe. Έχει τον τρόπο του να πηγαίνει γρήγορα με το πλάι.



Chris Fillmore - 9'49"625
Οδηγώντας μια ΚΤΜ, ο Fillmore έκανε ρεκόρ για τις μοτοσικλέτες. Αυτό το video μας επιτρέπει να καταλάβουμε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα με δύο τροχούς.



David Donohue - 9'49"954
O Donohue ήρθε δεύτερος στην κατηγορία Time Attack, με μια Porsche 911 Turbo S του 2014.



Christopher Lennon - 10'50"019
Λίγα αυτοκίνητα στο Pikes Peak ακούγονται σαν αυτή την Porsche 911 Carrera RSR του 1973.



Davey Durell - 10'35"354
Με μια Aprillia SXV450, οδηγώντας όπως φαίνεται στο video, πήρε την πρώτη θέση στις ελαφρές μοτοσικλέτες.



Layne Schranz - 10'00"544
Κανείς δεν θα πίστευε ότι μια Chevrolet SS sedan θα γινόταν ένα καλό αυτοκίνητο time attack. Εκτός ίσως από τον ιδιοκτήτη του.



Robert Barber - 10'55"500
Κέρδισε την κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Μόνο μια σειρήνα που προειδοποιεί τους θεατές σπάει την εκκωφαντική ησυχία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube