Rally Dakar: Τα ΜΙΝΙ στις τρεις πρώτες θέσεις [video]

Rally Dakar: Τα ΜΙΝΙ στις τρεις πρώτες θέσεις [video]

Πέρασε και πάλι στην κορυφή ο Roma, ακολουθούμενος από τους Terranova και Peterhansel

Άλλαξε και πάλι η κατάταξη μετά την 5η μέρα του αγώνα. Ο Sainz έμεινε για λίγο στην κορυφή, δίνοντας και πάλι την πρωτοπορία στους Roma-Perin που έχτισε και μια διαφορά 31 λεπτών από τους Terranova-Fiuza και 40 λεπτών από τους τρίτους Peterhansel-Cottret, άπαντες με ΜΙΝΙ.
 
Η ήμερα δεν είχε και την καλύτερη εξέλιξη για τον Sainz o οποίος είχε βρεθεί στο προηγούμενο σκέλος στην κορυφή. Ο Ισπανός, αρχικά κόλλησε στην άμμο το buggy της SMG και στη συνέχεια ένα λάθος στην πλοήγηση έγινε αιτία να χάσει ένα υποχρεωτικό πέρασμα από κάποιο σημείο ελέγχου, κάτι που του κόστισε μια ώρα ποινή. Κερασάκι στην τούρτα ένα μηχανικό πρόβλημα που τον έστειλε πίσω στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά πάνω από 2 ώρες από τον Roma
 
Βέβαια, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αλλά όπως και να το κάνεις το δίωρο δεν καλύπτεται τόσο εύκολα και ο Ισπανός πρέπει να κάνει... βουντού στα ΜΙΝΙ για να βρεθεί και πάλι σε ανταγωνιστική θέση απέναντί τους. 
Με μια ώρα ποινής "έφαγε" και ο Nasser Al-Attiyah που είναι πλέον 5ος γενικής, έχοντας μπροστά του τον Νοτιοαφρικανό Giniel de Villers με το Toyota Hilux.
 
Στις μοτοσικλέτες, ο τρις νικητής του Dakar, Marc Coma με ΚΤΜ, πέρασε πρώτος αφήνοντας πίσω 41 ολόκληρα λεπτά τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Bort Barreda με Honda. Τρίτος ο Χιλιανός Contardo Lopez (και αυτός με KTM) με διαφορά 53 λεπτών, την ώρα που ο Cyril Despres (Yamaha) έχει πέσει στην 12η θέση. 
Στα φορτηγά εξακολουθεί να προηγείται το Iveco των De Rooy-Colsoul-Rodewald και στα quads μετά την εγκατάλειψη του Patronelli προηγείται ο Aργεντίνος Lafuente.
 
Η έκτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τη διαδρομή Tucuman-Salta, με 424 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και ακολουθεί η μοναδική ημέρα ξεκούρασης στις 11 Ιανουαρίου.
 


FR - étape 5 - Auto/Moto - Résumé de l'étape... από Dakar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube