Rally Dakar: Σταθερά στην κορυφή τα ΜΙΝΙ

Rally Dakar: Σταθερά στην κορυφή τα ΜΙΝΙ

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο, αφού σήμερα είναι η μοναδική ημέρα ξεκούρασης των πληρωμάτων

O πολυνίκης Stephane Peterhansel ήταν ο νικητής της χθεσινης ημέρας στο Dakar στο τιμόνι ενός ΜΙΝΙ, όμως στη γενική κατάταξη προηγούνται οι Roma-Perinνα βρίσκονται επικεφαλής, με διαφορά 30 λεπτών και 30 δευτερολέπτων από το δεύτερο πλήρωμα, αυτό των  Terranova - Fiuza και 33 λεπτών και 23 δευτερολέπτων από τους τρίτους (Peterhansel-Cottret). Ετσι τα τρία ΜΙΝΙ εξακολουθούν να οδηγούν τον αγώνα.

Σήμερα, 11 Ιανουαρίου, οι οδηγοί έχουν ρεπό και στο camp όπου ξεκουράζονται βρέθηκε και ο Seb. Loeb, ο οποίος ανέβασε στο twitter και μια φωτογραφία μαζί με τον Carlos Sainz.


Στις μοτοσικλέτες νικητής της χθεσινής διαδρομής ήταν ο Alain Duclos με τον Marc Coma (KTM) να προηγείται στη γενική κατάταξη έχοντας κτίσει μια διαφορά 42 λεπτών από τον δεύτερο Barreda (Honda) και μιας ώρας από τον Alain Duclos (Sherco). 


Στα quads προηγείται ο Ουρουγουανός Lafuente, ακολουθούμενος με διαφορά 22 λεπτών από τον Πολωνό Sonik. Και οι δύο οδηγούν Yamaha. Αλλη μια Yamaha, αυτή με τον Χιλιανό Casale βρίσκεται στην 3η θέση.  
Στην κατηγορία των φορτηγών οι De Rooy-Colsoul-Rodewald με το Iveco εξακολουθούν να είναι πρώτοι με διαφορά 29 λεπτών και 5 δευτερολέπτων από το Kamaz των Karginov-Mokeev-Devyatkin.

Ο αγώνας συνεχίζεται στις 12 Ιανουαρίου, με τη διαδρομή Salta–Salta/Uyuni, η οποία περιλαμβάνει 525 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube