Rally Dakar: Οι πρωτοπόροι κράτησαν τις θέσεις τους

Rally Dakar: Οι πρωτοπόροι κράτησαν τις θέσεις τους

Δεν άλλαξε η κατάσταση στην κορυφή του αγώνα μετά και την 8η μέρα

H διαδρομή Salta-Uyuni-Calama που οριοθετούσε την 8η μέρα του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης στο Dakar.
 
Νικητές της ημέρας στα συτοκίνητα ήταν οι Al Attiyah-Cruz με το Mini ALL4 Racing, που βρίσκονται στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με τους Roma-Perin με ίδιο αυτοκίνητο να εξακολουθούν να προηγούνται και ένα ακόμη ίδιο ΜΙΝΙ με τους Peterhansel-Corttret να κατέχει τη 2η θέση, έχοντας μειώσει τη διαφορά στα 23 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση με 48 λεπτά διαφορά βρίσκεται το Toyota του De Villiers. 
Βέβαια τα πάντα είναι αναστρέψιμα δεδομένης και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. 
 
Στις μοτοσικλέτες ο Marc Coma με ΚΤΜ παραμένει επικεφαλής, με τον Bort Barreda με Honda να ακολουθεί με 38 λεπτά διαφορά. Πάντως, νικητής της ημέρας ήταν ο Cyril Despres, που παρά το γεγονός ότι βρλίσκεται στην ένατη θέση με 2 ώρες και 24 λεπτά απόσταση από τον πρώτο, έδειξε τα... δόντια του. 
 
Αντίστοιχα, νικητές της ημέρας στον αγώνα των φορτηγών αναδείχθηκαν οι δεύτεροι της προσωρινής κατάταξης (Kamaz), μειώνοντας κατά πέντε λεπτά τη διαφορά τους από το επικεφαλής Iveco. Στα quads o Χιλιανός Casale (Υamaha) έχει επιβάλλει το ρυθμό του, ωστόσο ο Ουρουγουανός Lafuente (Yamaha) δεν παραιτείται και τον ακολουθεί στα 21 λεπτά.
Η ένατη ημέρα του φημισμένου rally-raid περιλαμβάνει το κομμάτι Calama-Iquique, με 422 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube