Rally Dakar: Μια κακή μέρα για Peterhansel και Sainz [video]

Rally Dakar: Μια κακή μέρα για Peterhansel και Sainz [video]

Πέρασε στην κορυφή και με διαφορά ο Roma

H διαδρομή San Rafael-San Juan δεν αποδείχθηκε και τόσο καλή για τους Sainz και Peterhansel με αποτέλεσμα ο Νani Roma να αρπάξει την ευκαιρία και να ανέβει στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης και μάλιστα με αρκετά σημαντική διαφορά.
 
Την ίδια στιγμή, στις μοτοσικλέτες ο Barreda αύξησε και άλλο την απόστασή του από τους Coma και Despres
Ετσι, οι επόμενες μέρες προβλέπονται δύσκολες για Peterhansel και Sainz, οι οποίοι θα πρέπει να πιέσουν πολύ για να καλύψουν το χαμένο έδαφος στον πιο διάσημο αγώνα rally-raid που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
 
Να σημειώσουμε πως η διαφορά ανάμεσα στον Nani Roma από τον δεύτερο είναι της τάξεως των 9 λεπτών και έξι δευτερολέπτων από τον δεύτερο, με τους Sainz και Peterhansel να βρίσκονται στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα. 

Στις μοτοσικλέτες  οι Despres και Coma πρέπει και αυτοί να πιέσουν για να καλύψουν τα 14 σχεδόν λέπτά που τους χωρίζουν από τον Barreda, την ώρα που στα quads το φαβορί που ακούει στο όνομα  Patronelli έπεσε πάρα πολύ πίσω και τον αγώνα οδηγεί ο Πολωνός Sonik με Yamaha.
Τέλος στα φορτηγά το Iveco προηγείται με  διαφορά 19 λεπτών.
Η τέταρτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τη διαδρομή San Juan-Chilecito, με 657 χλμ. ειδικών διαδρομών...
 
Σε κάθε περίπτωση είναι μάλλον περιττό να τονίσουμε πως τίποτε δενθεωρείται δεδομένο σε έναν αγώνα όπως το Dakar. Οι ανατροπές "παραμονεύουν" σε κάθε χιλιόμετρο και αυτός που σήμερα προηγείται μπορεί αύριο να είναι τελευταίος και το αντίθετο. Αυτή είναι και η (άγρια) ομορφιά του συγκεκριμένου αγώνα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube