Rally Dakar: Aνατροπών συνέχεια...

Rally Dakar: Aνατροπών συνέχεια...

Πήρε κεφάλι ο Sainz, πάνω από δέκα λεπτά έχασε ο μέχρι χθες πρωτοπόρος Roma

Το Dakar επιβεβαιώνει τη φήμη του ως ο πιο σκληρός αλλά και "μη προβλέψιμος" αγώνας. Ουδείς από όσους συμμετέχουν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρει στην κυριολεξάι τι θα του ξημερώσει.
 
Στη χθεσινή λοιπόν διαδρομή San Juan-Chilecito ο μέχρι εκείνη τη στιγμή επικεφαλής Nani Roma έχασε όλο το δεκάλεπτο διαφοράς που είχε με κόπο κερδίσει, αφήνοντας τον Carlos Sainz στο τιμόνι του Red Bull Buggy να περάσει στην πρώτη θέση και να είναι εκείνος που "έχτισε" μια διαφορά πλέον δύο λεπτών και 6 δευτερολέπτων από το ΜΙΝΙ του Nani Roma

 
Στην τρίτη θέση και επτά σχεδόν λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Ισπανό, βρίσκεται ένα άλλο ΜΙΝΙ, αυτό του Nasser Al-Attiya, που ακολουθείται από τον Αργεντινό Τerranova και αυτός με ΜΙΝΙ ALL4 Racing, όπως και ο πέμπτος της κατάταξης, ο πολυνίκης και θρύλος του Dakar, o Peterhansel. H διαφορά του τελευταίου από τον Sainz είναι της τάξεως των 18 λεπτών, διαφορά που σίγουρα δεν θεωρείται μεγάλη ή μη αναστρέψιμη, με δεδομένο τον χαρακτήρα του αγώνα, αλλά και τις ικανότητες του Γάλλου.
 
Στις μοτοσικλέτες αντίθετα δεν έχουμε ανατροπές με τον Barreda (Honda) να εξακολουθεί να προηγείται και ως φαίνεται να ελέγχει, όμως ο Ισπανός Coma με KTM έχει μειώσει τη διαφορά και βρίσκεται πλέον μόλις τρία λεπτά πίσω του. Αντεπίθεση έχει εξαπολύσει και η άλλη ΚΤΜ με τον Χιλιανό Contardo Lopez ο ο οποίος βρίσκεται 5 λεπτά πίσω από τον Barreda. Ο έμπειρος Cyril Despres με τη Yamaha του όμως δείχνει προς το παρόν να μην είναι μέσα στη μάχη, όντας στην έκτη θέση της γενικής κατατάξης και με διαφορά 41 λεπτών από την κορυφή και αν θέλει να διεκδικήσει μια ακόμη νίκη, πρέπει να προσπαθήσει πολύ και άμεσα...
 
Στα quads οι Casale και Sonik εξακολουθούν να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με διαφορά 9 λεπτών και 35 δευτερολέπτων μεταξύ τους, την ώρα που στα φορτηγά το Iveco των De Rooy-Colsul-Rodewald έχει κάνει μια διαφορά 36 λεπτών από τους δεύτερους. 
 
Η πέμπτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει το κομμάτι Chilecito–Tucuman, με 527 χλμ. ειδικών διαδρομών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube