Rally Dakar, 5η Ημέρα: Έξω ο Loeb, ξέφυγε ο Peterhansel [video]

Rally Dakar, 5η Ημέρα: Έξω ο Loeb, ξέφυγε ο Peterhansel [video]

O Sebastien Loeb εγκατέλειψε μετά από ατύχημα, ενώ ο Stephane Peterhansel πήρε την ειδική και αύξησε την πρωτοπορία του.

O Loeb, που άνοιγε το δρόμο αφού είχε κερδίσει τη χθεσινή ειδική, σταμάτησε μόλις πέντε χιλιόμετρα από την εκκίνηση της χρονομετρημένης ειδικής των 226 km από το San Juan de Marcona στην Arequipa.

Ο Γάλλος θρύλος του WRC έπεσε σε μια απότομη λούμπα, απ’ όπου δεν μπορούσε να βγει και έμεινε σχεδόν τρεις ώρες περιμένοντας να τον βγάλουν για να συνεχίσει (βλ. φωτογραφική gallery).

Το χειρότερο ήταν όμως ότι από το τράνταγμα τραυματίστηκε στον κόκκυγα ο συνοδηγός του, Daniel Elena, κι από τον πόνο δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Έτσι το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και να πάει κατευθείαν στην κατασκήνωση (bivouac) της Arequipa για να υποβληθεί ο Elena σε ιατρικές εξετάσεις.

Έτσι, στην κορυφή της κατάταξης παραμένουν οι δύο team-mates του Γάλλου στην Peugeot, o Peterhansel και ο Sainz, από τους οποίους ο πρώτος πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική φέτος, με διαφορά σχεδόν 5 λεπτών από τον δεύτερο, τον Bernhard ten Brinke με το Toyota. Έτσι αύξησε τις πιθανότητές του για μια 14η νίκη στον μαραθώνιο αγώνα.

Ο Sainz, που κόλλησε σε αμμόλοφο στην αρχή της ειδικής, ήταν 18 λεπτά πίσω στον τερματισμό και είναι τώρα πάνω από μισή ώρα πίσω από τον Peterhansel στην κατάταξη.

Ο ten Brinke ανέβηκε στην θέση με το Hilux 4x4, περνώντας τους team-mates του στην ειδική. Ο Nasser Al-Attiyah ήταν 24 λεπτά πιο αργός από τον Peterhansel σήμερα κι έχει πέσει 1 ώρα και 23 λεπτά πίσω από τον Γάλλο. Ο Giniel de Villiers, που ήταν 3ος στην ειδική, βρίσκεται άλλα 11 λεπτά πίσω στη γενική κατάταξη.

Η μεγαλύτερη απειλή για τον Peterhansel σήμερα στην ειδική ήρθε από τον Yazeed Al-Rahji με το ΜΙΝΙ buggy της X-Raid, που ήταν μπροστά σε χρόνο μέχρι να καθυστερήσει μισή ώρα στα τελευταία way-points.

H ειδική ήταν και η τελευταία του πρώτου, περουβιανού σκέλους. Ο αγώνας θα μπει αύριο Πέμπτη σε μεγάλα υψόμετρα, καθώς θα κατευθυνθεί στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz.

[Πηγή: dakar.comAutosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube