Ραλι Dakar: Θρίαμβος Roma στα αυτοκίνητα και Coma στις μοτοσικλέτες

Ραλι Dakar: Θρίαμβος Roma στα αυτοκίνητα και Coma στις μοτοσικλέτες

Τα ΜΙΝΙ έκαναν το 1-2-3 μετά από έναν εξαντλητικό μαραθώνιο 13 ημερών

Μετά από 13 ημέρες ο Joan Nani Roma με MINI All4 Racing δικαιολογείται να πανηγυρίζει για την πρώτη του νίκη με αυτοκίνητο στο Dakar.

Δέκα χρόνια πριν,το 2004, είχε πανηγυρίσει τη νίκη αλλά στις μοτοσικλέτες με μια ΚΤΜ. Στις τελευταίες, η ΚΤΜ βγήκε και φέτος νικήτρια, αλλά με τον Marc Coma αναβάτη.
Διπλή Ισπανική νίκη λοιπόν, αλλά και τριπλή για τη ΜΙΝΙ που είδε τρια αυτοκίνητά της να ανεβαίνουν στο βάθρο με τους Stephane Peterhansel στη δεύτερη θέση και Nasser Al-Attiyah στην τρίτη.
Μάλιστα ο Γάλλος λίγο πριν τον τερματισμό βρέθηκε να προηγείται, αλλά υπακούοντας στις άνωθεν εντολές (τις οποίες δεν παρέλειψε να σχολιάσει δυσμενώς...), έκοψε ρυθμό και άφησε τον Roma να περάσει και πάλι πρώτος.

Πανηγύρια και από τον Marc Coma για την 4η νίκη στην καριέρα του στο θρυλικό αγώνα οδηγώντας μια KTM 450 Rally Factory. Να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε χάσει τον αγώνα λόγω τραυματσιμού.  Αυτή ήταν η 13η νίκη για την KTM που είναι η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες κορυφαίων ιαπωνικών εργοστασίων. Στη 2η θέση τερμάτισε o ομόσταβλός του και συμπατριώτης του Jordi Viladoms, ενώ 3ος ήταν ο Olivier Pain με Yamaha 450 YZF. Στο ντεμπούτο του με την Yamaha, o πεντάκις νικητής του αγώνα, Cyril Despres έφτασε μέχρι την 4η θέση.

Στα quads, νικητής αναδείχθηκε ο Χιλιανός Ignacio Casale  οδηγώντας μια Yamaha Raptor.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube