Ράλι Dakar: Στα δύο λεπτά από την κορυφή ο Peterhansel [video]

Ράλι Dakar: Στα δύο λεπτά από την κορυφή ο Peterhansel [video]

Εγκατέλειψε μετά από έξοδο ο Carlos Sainz, ο οποίος χτύπησε και τον ώμο του

Καλπάζει προς την κορυφή ο πολυνίκης Stephane Peterhansel,έχοντας μειώσει τη διαφορά του στα δύο λεπτά από την κορυφή, τέσσερις ημέρες πριν από το τέλος του αγώνα.
 
Την ίδια στιγμή ο Carlos Sainz έχοντας μια άσχημη έξοδο στη χθεσινή 10η ημέρα του αγώνα, εγκατέλειψε οριστικά πλέον. Οι πρωτοπόροι Roma-Perin βλέπουν πλέον τους καθρέφτες τους γεμάτους από το ΜΙΝΙ του Peterhansel, ο οποίος ακολουθείται από τον Nasser Al Attiyah (με το τρίτο Mini ALL4 Racing), ο οποίος οδηγέι πλέον με λιγότερο άγχος, αφού έχει κατοχυρώσει μια διαφορά 18 λεπτών από το Toyota του De Villiers. Στην πέμπτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης έχει πέσει πλέον ο μέχρι πρότινος τρίτος Terranova.
 
Στις μοτοσικλέτες ο Marc Coma με KTM είναι σταθερά πρώτος με 44 λεπτά διαφορά από τον Bort Barreda με Honda, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ισπανός Viladoms με KTM αλλά με τη... θηριώδη διαφορά 2 ωρών από τον πρωτοπόρο που δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να ελπίζει σε νίκη. Αντίθετα απειλείται από τον Pain (Yamaha) που είναι πίσω του μόλις 14 λεπτά. 
 
 
Στα φορτηγά η διαφορά των πρώτων De Rooy-Colsoul-Rodewald με Iveco από τους δεύτερους Karginov, Mokeev-Devyatkin με Kamaz έχει μειωθεί στα 8 λεπτά, ενώ στα quads η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, με τους Casale (Yamaha) και Lafuente (Yamaha) να έχουν μεταξύ τους διαφορά 24 λεπτών και 36 δευτερολέπτων.
 
Δείτε την ανασκόπηση της 10η ημέρας και στο 1:41 του βίντεο την έξοδο του Sainz που δείχνει να υποφέρει στον ώμο και έχει και μερικές εκδορές στο μέτωπο. Ο Ισπανός είναι πολύ καλά στην υγεία του πάντως.

FR - étape 10 - Auto/Moto - Résumé de l'étape... από Dakar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube