Ράλι Dakar, 7η Ημέρα: Ο Sainz περνά στην πρωτοπορία

Ράλι Dakar, 7η Ημέρα: Ο Sainz περνά στην πρωτοπορία

Ο Sainz παίρνει 2η συνεχόμενη νίκη σε Ε.Δ. και μαζί την πρωτοπορία του αγώνα καθώς ο Peterhansel αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Carlos Sainz κέρδισε για 2η φορά μια Ε.Δ. στο φετινό Ράλι Dakar, και μάλιστα διαδοχικά. Ο μόνος που έχει πετύχει κάτι τέτοιο φέτος στα αυτοκίνητα. Αυτό το αποτέλεσμα τον φέρνει πρώτο στην γενική κατάταξη καθώς ο team-mate του στην Peugeot Stephane Peterhansel αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Carlos Sainz πήρε την πρώτη του νίκη σε ημέρα του Ράλι Dakar φέτος την Πέμπτη, στη διαδρομή Arequipa – La Paz την Πέμπτη. Και μετά την ανάπαυλα της Παρασκευής που ήταν μέρα ξεκούρασης για όλο τον αγώνα, συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ξεκινώντας πρώτος την Ε.Δ. των 418 km, έφτασε στον τερματισμό μετά από 4 ώρες και 49 λεπτά. Στο μεταξύ, ο Peterhansel με το άλλο Peugeot 3008, ενώ προηγείτο με 27’ διαφορά στη γενική κατάταξη πριν τη σαββατιάτικη δοκιμασία, χτύπησε έναν βράχο προσπαθώντας να προσπεράσει έναν αγωνιζόμενο με μοτοσικλέτα. Το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρή ζημιά στην αριστερή πίσω ανάρτηση και ο Γάλλος έμεινε ακίνητος στο σημείο. Δέχτηκε βοήθεια από τον συμπατριώτη του Cyril Despres και κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα, έχοντας όμως χάσει πάνω από μιάμιση ώρα.

Ο Peterhansel ολοκλήρωσε την Ειδική μία ώρα και 48 λεπτά πιο αργά από τον Sainz και κράτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα στα Toyota των  Nasser Al-Attiyah και Giniel de Villiers. Ο De Villiers ήταν δεύτερος στη συγκεκριμένη Ε.Δ. και ο Al-Attiyah από κοντά τρίτος. Το τρίτο Hilux του Bernhard ten Brinke, το οποίο ήταν το πρώτο Toyota πριν στο ξεκίνημα της μέρας, έχασε επίσης μιάμιση ώρα. Έτσι ο Al-Attiyah είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος οδηγός της ιαπωνικής εταιρείας στη γενική, ακολουθώντας από τη 2η θέση τον Sainz σε απόσταση μίας ώρας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα και σήμερα. Είναι θέμα επιβίωσης. Ο αγώνας έχει πολύ μέλλον ακόμη. Για μας ήταν σημαντικό να βγάλουμε τη σημερινή μέρα χωρίς προβλήματα. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, κάθε μέρα μπορεί υπάρχουν νέες εκπλήξεις» δήλωσε ο Sainz.

Η σημερινή Κυριακάτικη Ε.Δ. είναι μήκους 499 km και είναι η μεγαλύτερη του φετινού αγώνα μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube