Πρώτες δοκιμές της νέας Porsche LMP1 για το Le Mans [video]

Πρώτες δοκιμές της νέας Porsche LMP1 για το Le Mans [video]

To υβριδικό πρωτότυπο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) άρχισε τον πρώτο του κύκλο δοκιμών εξέλιξης ώστε να είναι έτοιμο για το 2014.

Σύμφωνα με την Porsche, το πρωτότυπο «έχει πλήρως ανασχεδιαστεί» και στο τιμόνι του γι’ αυτές τις πρώτες δοκιμές ήταν ο Ελβετός πρώην οδηγός Formula 1, Neel Jani.

Ο Jani, ένας από τους τέσσερις οδηγούς που έχουν προσληφθεί για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, είχε κάνει και τους παρθενικούς γύρους του αυτοκινήτου στην πίστα του κέντρου εξέλιξης της Porsche, στο Weissach, τον περασμένο Ιούνιο.

Οι τελευταίες δοκιμές που έκανε ο Ελβετός ήταν πολύ πιο ουσιαστικές, καθώς αξιολογήθηκαν βελτιώσεις και έγιναν οι πρώτες πρόβες pit-stop και ανεφοδιασμού.

Ενώ τα πρώτα τεστ έγιναν στο Weissach, η Porsche λέει ότι τώρα οι δοκιμές εξέλιξης γίνονται σε «διεθνείς πίστες αγώνων».

Όπως εκτιμά το «αδελφό» μας AUTOSPORT, η Porsche έχει προγραμματίσει μια πλήρη σειρά δοκιμών εξέλιξης για το 2013 και τις αρχές του 2014 με την πρόθεση να φέρνει κάθε φορά νέα και βελτιωμένα εξαρτήματα για αξιολόγηση.

«Οι τρέχουσες δοκιμές μας επιτρέπουν να συγκεντρώσουμε τεράστια ποσότητα ζωτικών δεδομένων. Κάθε χιλιόμετρο είναι σημαντικό», λέει ο αντιπρόεδρος του προγράμματος Porsche LMP1, Fritz Enzinger.

«Όμως, για να εξελίξουμε το ιδιαίτερα πολύπλοκο αγωνιστικό LMP1 έτσι ώστε να είναι έτοιμο να αγωνιστεί στην αρχή της ερχόμενης σεζόν, χρειάζονται πολλά περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που κάνουμε με κάθε δοκιμή».

Οι Timo Bernhard και Romain Dumas συμπληρώνουν την τριμελή ομάδα δοκιμών της Porsche, με τον Mark Webber να εντάσσεται στην αγωνιστική ομάδα το 2014, αφού εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του στη Formula 1 με τη Red Bull, στο τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube