Pikes Peak: Έτοιμο το Peugeot 208 Τ16 του Λεμπ

Pikes Peak: Έτοιμο το Peugeot 208 Τ16 του Λεμπ

Οι πρώτες φωτογραφίες του Peugeot 208 T16 Pikes Peak με το οποίο ο Σεμπαστιάν Λέμπ θα τρέξει στην περίφημη ανάβαση είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο

Οπως φαίνεται, το αυτοκίνητο δανείζεται κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το Peugeot 208 παραγωγής, αλλά παραπέμπει πολύ στις «νόρμες» του θρυλικού 405 Τ16. Το 208 Τ16 Pikes Peak θα συμμετάσχει στην κατηγορία «Unlimited», στοιχείο που επιτρέπει την ύπαρξη των εντυπωσιακών και, υποθέτουμε, πολύ αποτελεσματικών αεροδυναμικών βοηθημάτων που φαίνονται στις φωτογραφίες. Προς το παρόν πάντως, το μόνο επιπλέον χαρακτηριστικό του 208 Τ16 Pikes Peak που γνωρίζουμε είναι η μέγιστη ισχύς, που θα φτάνει τα 600 PS.

Στις 30 Ιουνίου λοιπόν, ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Σεμπαστιέν Λεμπ, θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του και τις ικανότητές του στην ανάβαση του Pikes Peak. O «αγώνας προς τα σύννεφα», όπως ονομάζεται, είναι μια διαδρομή μήκους 20 χιλιομέτρων στο Κολοράντο των ΗΠΑ που ξεκινά από τα 2.800 μέτρα υψόμετρο και, μετά από 156 στροφές που κόβουν την ανάσα, τερματίζει στα 4.300 μέτρα.

Σε δηλώσεις του ο Μαξίμ Πικά, γενικός διευθυντής της Peugeot Automobiles, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Citroen που τους «δάνεισε» τον Λεμπ γι΄αυτόν τον αγώνα, τόνισε πως για την Peugeot η επιστροφή στο Pikes Peak είναι μια αληθινή πρόκληση και ένα μοναδικό πρότζεκτ τόσο για την εταιρεία του όσο και για τους «συνεργάτες» της σε αυτό (Total, Red Bull και Michelin). Ιδανικά θα ήθελαν να επαναληφθεί ο θρίαμβος της Peugeot το 1988 και το 1989, με τις νίκες του Άρι Βάτανεν και του Ρόμπι Άνσερ, αντίστοιχα. Αλλωστε, σύμφωνα με τον Πικά, «το Pikes Peak είναι στο DNA της Peugeot».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Peugeot που συνδέει το ένδοξο παρελθόν της στο Pikes Peak με το παρόν.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube