Φώτα λέιζερ στο νέο Audi R18 e-tron quattro

Φώτα λέιζερ στο νέο Audi R18 e-tron quattro

Στην παρουσίαση του νέου αγωνιστικού για το Le Mans και το WEC, αποκαλύφθηκε ότι θα έχει καινοτομικά φώτα λέιζερ

«Εφαρμόζοντας αυτή τη νέα τεχνολογία φωτισμού, η Audi θέτει άλλο ένα ορόσημο στο Le Mans», είπε ο Dr. Ulrich Hackenberg (μέλος του ΔΣ της Audi AG ως υπεύθυνος Τεχνικής Εξέλιξης) στην επίσημη παρουσίαση του νέου R18 e-tron quattro.

«Τα φώτα με λέιζερ θα ανοίξουν επίσης εντελώς καινούργιες προοπτικές για τα μοντέλα παραγωγής μας. Για μία ακόμη φορά οι αγώνες επιταχύνουν την εξέλιξη μιας νέας τεχνολογίας για τους πελάτες μας».

Τα καινοτόμα φώτα λέιζερ, που οι 500 καλεσμένοι στην εκδήλωση “Audi Sport Finale” είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ζωντανά για πρώτη φορά, συμπληρώνουν τους κύριους προβολείς LED του νέου Audi R18 e-tron quattro. Μια μπλε ακτίνα λέιζερ φωτίζει από πίσω ένα φακό από κίτρινο κρύσταλλο φωσφόρου, μέσω του οποίου εκπέμπεται μια δέσμη φωτός. Η νέα πηγή φωτός παρέχει ακόμη πιο ομοιογενή φωτισμό του δρόμου.

«Τα νέα φώτα λέιζερ είναι μία μόνο από τις πολλές καινοτομίες που θα ενσωματώνει το νέο μας R18», είπε ο επικεφαλής της Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, που γιόρταζε την 20ή του επέτειο στο τιμόνι του αγωνιστικού τμήματος της Audi. «Δεν θα αποκαλύψουμε άλλες τόσο νωρίς, διότι το 2014 θα αντιμετωπίσουμε εξαιρετικά σκληρό ανταγωνισμό και μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για την Audi Sport».

Όπως πριν, έτσι και το 2014 η Audi θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και το Le Mans (με πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1), στο DTM (με το RS5 DTM) και στους αγώνες GT (με το R8 LMS).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube