O Valentino Rossi ελεύθερος να αγωνιστεί στην Aragon

O Valentino Rossi ελεύθερος να αγωνιστεί στην Aragon

Πήρε την άδεια των γιατρών της ισπανικής πίστας να συμμετάσχει στο MotoGP αυτού του σαββατοκύριακου.

Ο Valentino Rossi πήρε το ΟΚ να αγωνιστεί στο Aragon MotoGP, αφού πέρασε ιατρικό τσεκάπ στην ισπανική πίστα σήμερα Πέμπτη.

Ο Ιταλός θρύλος είναι σε φάση ανάρρωσης από το κάταγμα στο δεξί πόδι που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσικλέτα εντούρο στις 31 Αυγούστου και λόγω του οποίου αναγκάστηκε να μη συμμετάσχει στον «δικό του» αγώνα, στο Misano, πριν δύο εβδομάδες.

Ο Rossi ήταν να απόσχει και από τον αγώνα της Aragon, όμως αφού έκανε δοκιμές με μια Yamaha R1 δρόμου την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στο Misano, και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις εκεί, χθες Τετάρτη, επέλεξε να δοκιμάσει να αγωνιστεί στην Ισπανία.

Η συμμετοχή του εξαρτάτο από τα αποτελέσματα ενός ιατρικού τεστ αξιολόγησης της φυσικής του κατάστασης, το οποίο και πέρασε σήμερα.

Σχετική ανακοίνωση της Yamaha αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα, ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε με επιτυχία μια υποχρεωτική ιατρική εξέταση από τον Επικεφαλής Ιατρό της MotorLand Aragón, Clemente Millan.

«Αυτός δήλωσε ότι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι σε θέση να αγωνιστεί, 21 μέρες αφότου τραυματίστηκε στο πόδι. Ο Ιταλός θα πάρει μέρος στη διαδικασία της FP1 αύριο».

Το ότι ο Rossi ανακηρύχθηκε σε επαρκή φυσική κατάσταση δεν εγγυάται όμως ότι ο 38χρονος αναβάτης θα πάρει μέρος σε όλες τις φάσεις του σαββατοκύριακου.

Ο Rossi, που είναι 42 βαθμούς πίσω από τους Marc Marquez και Andrea Dovizioso στο πρωτάθλημα, είχε δηλώσει σχετικά: «Αν ανακηρυχθώ ικανός να συμμετάσχω, θα έχω την πραγματική απάντηση μετά την FP1, επειδή το να καβαλήσω την αγωνιστική Μ1 θα είναι μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση».

Αν ο Vale αποφασίσει να μην αγωνιστεί στην Ισπανία, η μοτοσικλέτα του θα δοθεί στον αναβάτη του πρωταθλήματος Superbikes, Michael van der Mark για να κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες MotoGP.

O 25χρονος Ολλανδός ήρθε δεύτερος την περασμένη Κυριακή στον αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος SBK στο Portimao της Πορτογαλίας (φωτ. κάτω).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube