O Montoya επιστρέφει στα μονοθέσια, βάζει στόχο το Indy 500

O Montoya επιστρέφει στα μονοθέσια, βάζει στόχο το Indy 500

O Juan Pablo Montoya στοχεύει τη νίκη στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης μετά την «ονειρική» μεταπήδησή του στα IndyCars.

Ο 37χρονος Κολομβιανός, πρώην οδηγός της Formula 1 και πρωταθλητής CART-IndyCars το 1999, προσελήφθη από την Penske αμέσως μόλις ανακοινώθηκε από την Earnhardt Ganassi Racing ότι δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του για το πρωτάθλημα NASCAR Sprint Cup του 2014.

Ο Montoya θα οδηγεί το τρίτο μονοθέσιο της Penske, έχοντας team-mates τους Helio Castroneves και Will Power.

«Δεν ανησυχώ καθόλου για τις οβάλ πίστες», δηλώνει ο ίδιος. «Με εφτά χρόνια εμπειρίας στο NASCAR και την εμπειρία μου στα μονοθέσια πιο πριν, περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες στα οβάλ. Και βέβαια ο αγώνας που θέλεις να κερδίσεις είναι σε οβάλ: το Indy 500. Οι κανονικές πίστες και τα σιρκουί πόλης θα είναι μια διαδικασία, αλλά μαθαίνω γρήγορα κι ελπίζω να ξαναβρώ την ταχύτητά μου εκεί με τη βοήθεια των team-mates μου».

«Αν ονειρεύεσαι την ιδανική περίπτωση για έναν οδηγό, αυτή είναι να αγωνίζεσαι με την Penske», συμπληρώνει.

Ο Κολομβιανός πήρε τον τίτλο στο πρωτάθλημα μονοθεσίων CART-IndyCar με την πρώτη προσπάθεια το 1999, όταν πήγε στις ΗΠΑ ως προστατευόμενος της Williams F1 και πρωταθλητής Formula 3000.

Νίκησε στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης την επόμενη χρονιά και ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 με τη Williams το 2001.

Πήρε συνολικά έξι νίκες και οι μονομαχίες του με τον Michael Schumacher θα μείνουν στην Ιστορία, όμως κουράστηκε από την ατμόσφαιρα της F1 και εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά τη McLaren στη μέση της χρονιάς, για να αγωνιστεί στο αμερικάνικο πρωτάθλημα NASCAR από το 2007. Τα αποτελέσματά του εκεί όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube