O Mohammed bin Sulayem υποψήφιος για πρόεδρος της FIA

O Mohammed bin Sulayem υποψήφιος για πρόεδρος της FIA

Εκπρόσωποι του Σαουδάραβα κροίσου δεν διαψεύδουν τις φήμες...

Ο Mohammed Bin Sulayem (Dr. Mohammed Ahmed bin Sulayem) δεν διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να είναι ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία της FIA.

Ο David Ward έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα με σκοπό να εκθρονίσει από την προεδρία της FIA τον Jean Todt στις εκλογές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο, αλλά όλοι επιμένουν ότι ο Βρετανός είναι απλώς ο «λαγός»  του Bin Sulayem, ο οποίος (να το πούμε για όσους δεν το ξέρουν) είναι ήδη αντιπρόεδρος της FIA και έχει την υψηλότερη θέση που κατέχει άνθρωπος από τη Μέση Ανατολή σε αυτήν.

Εκπρόσωπος του Bin Sulayem δήλωσε πως ο 51χρονος πρώην οδηγός ράλι (και ες αεί ζάπλουτος...) επιβεβαίωσε πως έχει έρθει σε επαφή με μια σειρά από εκλέκτορες- μέλη της FIA, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
O Bin Sulayem γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1961 στο Ντουμπάι. Ετρεχε 18 συνολικά αγώνες στο WRC και πολλούς άλλους σε τοπικά πρωταθλήματα. Ο πρώτος του αγώνας στο WRC ήταν το 1988 στο Ακρόπολις και ο τελαυταίος στη Νέα Ζηλανδία το 1995. Είναι λάτρης των motor sport και έχει μια από τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο supercars.

Όμως σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, ενώ σήμερα Παρασκευή 27/9, ο Bin Sulayem βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της FIA στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Motor Sport με σκοπό την οριστικοποίηση του προγράμματος WRC για το 2014, όπου κρίνεται και η τύχη του «δικού μας» Ακρόπολις (σ.σ.: Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν- και μακάρι να διαψευστούμε –όλα έχουν κριθεί και απομένει η τυπική ανακοίνωση του προγράμματος).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube