O Mike Rockenfeller πρωταθλητής DTM με το Audi RS5

O Mike Rockenfeller πρωταθλητής DTM με το Audi RS5

O 30χρονος Γερμανός πήρε τον τίτλο του DTM με μια 2η θέση στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος

Ήταν ο πρώτος τίτλος στο DTM για τον Rockenfeller και τον πήρε παρότι έχασε στο Zandvoort από τον κύριο ανταγωνιστή του, τον Βραζιλιάνο Augusto Farfus με την BMW M3.

Με τη 2η θέση που πήρε όμως στην Ολλανδία, ο Rockenfeller άνοιξε μια διαφορά 26 βαθμών από τον Farfus, που σημαίνει ότι θα είναι πρωταθλητής ακόμα κι αν ο Βραζιλιάνος κερδίσει στο Hockenheim και ο ίδιος δεν τερματίσει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας του, Phoenix Racing, Ernst Moser, ο Rockenfeller «έχει τα φόντα να γίνει θρύλος του DTM». Είναι ο δεύτερος τίτλος DTM τα τρία τελευταία χρόνια για τη Phoenix Racing, μετά από αυτόν που πήρε ο Martin Tomczyk το 2011 με το παλιότερο Audi A4.

Σημειώνουμε ότι ο Rockenfeller έχει στο ενεργητικό του τρεις νίκες σε 24ωρους αγώνες (Le Mans, Daytona και Nurburgring), όπως επίσης και τίτλους στο FIA GT2 και το Γερμανικό Porsche Carrera Cup.

Πριν τον τελευταίο αγώνα του φετινού DTM, που θα γίνει στο Hockenheim στις 20 Οκτωβρίου, η Phoenix Audi των Rockenfeller/Molina είναι 3 βαθμούς μπροστά από την RBM-BMW των Farfus/Hand στο πρωτάθλημα των ομάδων, ενώ η Audi είναι 8 βαθμούς μπροστά από την BMW στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Δύο δηλαδή στους τρεις τίτλους ακόμα παίζονται και θα κριθούν στο νήμα. Μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube