Ο Button επιστρέφει σε πλήρη αγωνιστική δράση το 2018

Ο Button επιστρέφει σε πλήρη αγωνιστική δράση το 2018

Ο πρωταθλητής F1 του 2009 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με την Honda, στο πρωτάθλημα Super GT.

Ο πρωταθλητής F1 του 2009 Jenson Button δεν  μπορεί να μείνει μακριά από τους αγώνες. Το είχε δηλώσει άλλωστε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι θέλει να έχει μια πλήρη αγωνιστική σεζόν το 2018, ορίζοντας την Αμερική ή την Ιαπωνία ως τα μέρη που θα ήθελε να αγωνίζεται.

Ο Button μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με την Honda για τον θεσμό Super GT, στην Ιαπωνία. Ο Βρετανός έχει ήδη κάνει έναν αγώνα στον θεσμό με το Honda NSX στον αγώνα των 1.000 km της Suzuka που έγινε τον Αύγουστο. Και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, με τον πρώτο αγώνα να έχει προγραμματιστεί στις 7-8 Απριλίου. Η ανακοίνωση του Button και της Honda έγινε επισήμως στο φεστιβάλ Honda Racing Thanks Day, στο Motegi.

Η Honda έχει πέντε ομάδες του ενός αυτοκινήτου στον θεσμό. Είναι ένας από τους τρεις κατασκευαστές του πρωταθλήματος Super GT, το αντίστοιχο του DTM για την Ιαπωνία, θα λέγαμε. Τα άλλα δύο εργοστάσια είναι η Nissan και η Lexus.



«Λατρεύω αυτή την κατηγορία, είναι ένα όνειρο των τελευταίων δύο ετών», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Button. «Απόλαυσα πολύ τον αγώνα που έκανα πέρσι, και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνω πολλές δοκιμές για να εξοικειωθώ με το αυτοκίνητο και ελπίζω να βοηθήσω να αναβαθμίσουμε το πακέτο και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube