Νέο όπλο στο ERC: Corsa R5 [video]

Νέο όπλο στο ERC: Corsa R5 [video]

Η Opel και το HOLZER Group δημιούργησαν ένα νέο όπλο για τις Ειδικές Διαδρομές του ERC, το Corsa R5.

Το Corsa R5, ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο εξελιγμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, παρουσιάστηκε σε μια ειδική εκδήλωση σήμερα στην Πορτογαλία, όπου το Σαββατοκύριακο έχουμε αγώνα WRC.

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από τo HOLZER Group, την ομάδα πίσω από το hat-trick τίτλων στην κατηγορία Junior της Opel Motorsport. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία R5 είναι πολύ σκληρός τόσο για τις αγωνιστικές ομάδες στη μάχη των Ε.Δ. όσο και για τα τμήματα marketing που λογικά αντιμετωπίζουν τα αγωνιστικά ως πλατφόρμες προβολής των μοντέλων παραγωγής. Το Corsa R5 θα έχει να συναγωνιστεί τα Citroen DS3, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Hyundai i20, Peugeot 208 και το πολύ πετυχημένο Skoda Fabia. Το αυτοκίνητο λανσαρίστηκε ως HOLZER Corsa R5, αλλά για να πάρει την ομολογκασιόν και να τρέξει σε αγώνες χρειάζεται την υποστήριξη του κατασκευαστή, δηλαδή της Opel.



«Πιστεύουμε πολύ στο Corsa R5 σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική κατηγορία», δήλωσε ο Gunther Holzer, CEO του HOLZER Group. «Η τεχνολογία που απαιτείται για αυτή την κατηγορία είναι προσιτή και έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι μια πλήρως ιδιωτική πρωτοβουλία. Και προσβλέπουμε στο ενδιαφέρον της κοινότητας των αγώνων», δήλωσε ο άνθρωπος που έχει την κεντρική ευθύνη για το εγχείρημα. Και ο οποίος θα ήθελε να δει ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες να επιλέγουν το Corsa R5 για να συμμετάσχουν στο ERC τα επόμενα χρόνια.

Το HOLZER Group  που ιδρύθηκε από τους αδελφούς και πρώην οδηγούς ράλι Ronald και Gunther Holzer, έχει μακρά σχέση με την Opel τόσο στους αγώνες πίστας όσο και στις Ειδικές Διαδρομές. Η ομάδα διαχειρίζεται το πρόγραμμα των Jari Huttunen, Chris Ingram και Tamara Molinaro στο FIA ERC Junior Under 27, καθώς και το ενιαίο ADAC Opel Rallye Cup στη Γερμανία. Από το οποίο έχουν προκύψει καλοί οδηγοί όπως ο Marijan Griebel, που έχει στο ενεργητικό του παρουσία στο βάθρο του ERC και ο Emil Bergkvist, πρώην πρωταθλητής του ERC Junior.

Μόλις πάρει την ομολογκασιόν το HOLZER Corsa R5 θα τρέξει σε μερικούς αγώνες σε τοπικό επίπεδο πριν συμμετάσχει σε αγώνες του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Πηγή FIA ERC
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube